Българският шампион Лудогорец официално картотекира своя отбор за групите на Лига Европа. Очаквано двете нови попълнения Жуниор Брандао и Мей Махлангу попаднаха сред избранниците на Пауло Аутуори. Автоматично от състава отпадна Върджил Мисиджан, който бе продаден в Нюрнберг.

За да се освободи още една квота извън картотеката е останал десния бранител Цветомир Панов. Той ще трябва да се задоволи единствено с мачове в българското първенство, тъй като няма да има възможност да играе в евротурнирите.

Прави впечатление, че в Лудогорец явно тотално са отписали друго ново попълнение Драгош Григоре. Румънецът логично не е в картотеката за груповата фаза, независимо, че тя е чак до декември. Футболистът страда от контузия, която не му позволява да играе. За последно Григоре бе в Разград за мача с Торпедо, а след срещата явно накуцваше. Впоследствие румънецът отново е заминал за клиника в Барселона, за да се следи състоянието му.

Същата е ситуацията с още двама контузени играчи, които явно няма как скоро да се възстановят – Абел Анисе и Владислав Стоянов. За сметка на това в състава попада Лукас Саша. Бразилецът претърпя операция на челюстта, но се възстановява и ще е на линия за мачовете в Европа.

Лудогорец има право да картотекира едва 21 футболисти в лист А на Лига Европа, а от лист Б в състава попадат двама вратари Даниел Наумов и Дамян Дамянов, както и Денислав Александров. Съперниците на Лудогорец в група А на Лига Европа също са направили официалните си картотеки за груповата фаза.

Съставът на Лудогорец за Лига Европа Лист А:

Хорхе Броун, Ренан дос Сантос, Сисиньо, Натанаел, Козмин Моци, Антон Недялков, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Светослав Дяков, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Мей Махлангу, Клаудиу Кешеру, Якуб Швиерчок, Димо Бакалов, Вандерсон, Джоди Лукоки, Жозе Брандао, Жоео Пауло, Марселиньо