Лудогорец посреща Жалгирис в мача реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на „Лудогорец Арена” в Разград от 21 часа. Двубоят може да гледате на живо по DIEMA SPORT и GONG PLAY, както да проследите всичко за него в Gong.bg.

Лудогорец загуби по доста нелеп начин първата среща във Вилнюс с 1:2, след като допусна пълен обрат през второто полувреме. Сега българският шампион няма право на грешка, за да продължи в следващата фаза на турнира. Ако Лудогорец не успее да навакса изоставането си, разградчани ще прекратят рано-рано участието си в европейските клубни турнири.

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че е оптимист преди реванша.

“Лудогорец вече е свикнал с тези турнирни мачове и с това напрежение. Футболистите не са достатъчно спокойни, но мисля, че ще преодолеят всичко онова, което им е натрупано въпреки негативния резултат”, каза Дерменджиев.

Треньорът на Жалгирис Валдас Дамбраускас определи Лудогорец за фаворит в срещата, но каза, че неговите футболисти не се страхуват от съперника. Той обърна специално внимание на Светослав Дяков и Клаудиу Кешеру, които останаха на резервната скамейка в първата среща, но се очаква да намерят място в титулярния състав на Георги Дерменджиев в реванша.  

Датска съдийска бригада ще ръководи срещата-реванш. 

Главен арбитър ще бъде Мадс-Кристофер Кристоферсен с асистенти Хенрик Сьондерби и Денис В. Расмусен. За четвърти рефер е назначен Андрес Поулсен.

Голям интерес към реванша с Жалгирис

34-годишният Кристоферсен ще дебютира като съдия в Шампионската лига.  През миналия сезон той свири по една среща в първите два квалификационни кръга на Лига Европа, а за последно ръководи полуфинала на Европейското първенство по футбол за младежи до 19 години между Португалия и Холандия.

Лудогорец срещу израелци или унгарци, ако се справи с Жалгирис

Какви са шансовете на нашите отбори в евротурнирите?