Отборът на Лудогорец надигра по всички параграфи тима на Марибор в първия плейофен сблъсък между двата тима за влизане в групите на Лига Европа, но така и не успя да победи словенския си противник.

Разградчани пропуснаха изключително много положения пред вратата на своите гости и могат да съжаляват, че не успяха да вземат преднина преди реванша в Словения.

Двубоят на „Лудогорец Арена” завърши при резултат 0:0 и така интригата остана изцяло за ответния сблъсък в Марибор. Домакините играха с човек повече цели 35 минути, но и това не им помогна в търсене на своята 30-та победа в европейските клубни турнири.

Футболистите на Стойчо Стоев отправиха 28 удара към противниковата врата, но без особен успех. Антон Недялков пропусна  два отлични шанса през първата част, а Жоржиньо не успя да вкара от няколко метра. През второто полувреме Марселиньо удари напречната греда.

Развитието на мача минута по минута ТУК!

Домакините се хвърлиха в атаки още от първата минута, като най-често нападенията на разградчани минаваха отдясно, където Сисиньо бе много активен. Първият реален голов шанс в мача дойде в 5-ата минута и бе на сметката на Дан Битон. След поредния пробив на Сисиньо по десния фланг, последва много добро центриране в наказателното поле, където топката бе свалена към Клаудиу Кешеру. Румънецът обаче бе с гръб към вратата и реши да върне към непокрития Дан Битон, който стреля, но покрай десния страничен стълб.

Постепенно Марибор успя да успокои играта и да действа по-стабилно в отбрана. Въпреки това обаче, в 11-ата минута Стефан Баджи имаше добра възможност да реализира. След центриране от фаул на Битон, вратарят на гостите боксира топката, но тя попадна право в краката на халфа на Лудогорец. Баджи овладя и понечи да стреля, но доста неточно.

Първата по интересна ситуация пред вратата на Пламен Илиев дойде едва в 16-ата минута. Гостите разиграха много добре отдясно и с няколко паса разсякоха отбраната на домакините. Последва удар на Руди Ванкаш Пожег, но в крака на Недялков.

В следващите няколко минути именно Недялков пропусна две отлични възможности за гол. Бранителя първо пробва класата на вратаря с мощен шут от над 25 метра, но Пирич спаси и изби в корнер.

В 20-ата минута отново Недялков притесни Пирич, този път с удар с десния крак. Вратарят плонжира и успя да избие в краката на Кешеру. Румънецът моментално центрира към връхлитащия Жоржиньо, който отправи изстрел с глава, но право в тялото на вратаря.

Lap.bg
25 снимки

Веднага след това дойде и единствената реална голова възможност за гостите. След атака отляво, топката бе центрирана на далечната греда, където Кронаветер бе оставен абсолютно непокрит и имаше възможност да стреля от няколко метра. Изстрелът му от въздуха обаче, не попадна в рамките на вратата.

Пет минути преди почивката, Лудогорец отново стигна до прекрасна възможност. След центриране към Сисиньо в наказателното поле, бранителят Вилер реши да върне топката с гърди към вратаря си и за малко не сгреши. Сисиньо се измъкна и стигна до коженото кълбо, но вместо да стреля технично от няколко метра, той заложи на силата и сгреши.

Едва в продължението на първата част футболистите на Марибор стигнаха до първия си корнер в мача, с който обаче не донесе опасност пред Пламен Илиев.

Десет минути след подновяването на играта, Лудогорец създаде нов шанс. Сисиньо центрира много добре отдясно в наказателното поле, където Козмин Моци надскочи всички и стреля с глава в аут.

В 56-ата минута дойде и един от най-важите моменти в мача. Дясното крило на гостите Дино Хотич си изкара наивно два бързи жълти картона през втората част и трябваше принудително да напусне терена.

След като остана с човек по-малко на терена тимът на Марибор се прибра още по дълбоко в отбрана, а домакините продължиха да нападат масирано и да пропускат положение след положение.

Първо Клаудиу Кешеру бе отказа от безупречния в този мач вратар на гостите, а след това и късметът го покри, след Марселиньо стреля изключително добре от 25 метра, но топката срещна напречната греда.

Сисиньо също имаше шанс, след като стражът Пирич увисна след центриране на Баджи отясно, но десният краен бранител не успя да стреля точно с глава.  


Още по темата:

Марибор спаси кожата в България, пишат в Словения

Баджи: Който е по-умен в реванша - той ще спечели

Моци: Ако бяхме вкарали един, щеше да има още

Стойчо Стоев: Хубаво е, че има втори мач, 0:0 е добър резултат

Дарко Миланич: Лудогорец го очаква същото и в Марибор

Мишо Александров: Марибор не е толкова слаб, колкото се пише

Ненужен фаул на Хотич остави Марибор с човек по-малко в Разград

Лудогорец - Марибор

източник: uefa.com

ЛУДОГОРЕЦ – МАРИБОР 0:0

Стадион: „Лудогорец Арена”, Разград

Главен съдия: Якоб Келет (Дания)

Лудогорец: 22. Илиев, 3, Недялков    , 30. Моци, 90. Форстър    , 4. Сисиньо, 25. Баджи    , 8. Битон, 12. Анисе, 88.Вандерсон, 28.Кешеру, 17. Жоржиньо

Старши треньор: Стойчо Стоев

Марибор: 12. Пирич, 5.Връховец, 7, Кроневетер, 8. Крецу, 10. Хотич    , 11. Захович, 22.Милец, 28. Вилер, 31. Ивкович, 55.Перишич, 77. Ванцаш

Старши треньор: Дарко Миланич