Лудогорец излиза в своя европейски мач №80 тази вечер при визитата си на уелския шампион ТНС. Солидното постижение изглежда с още по-големи мащаби, след като бе постигнато в рамките само на осем години, или иначе казано – средно по 10 мача на сезон, пише „Меридиан мач”.

За сравнение двата гранда ЦСКА и Левски имаха нужда от много повече време да стигнат това постижение до такъв брой срещи.  На „червените” им отне 22 години, а на „сините” 24.

Конкретно за Лудогорец юбилейните мачове в Европа не са донесли голяма радост и не са най-успешните. Единственият, който е свързан само с хубави спомени е десетият – 3:0 срещу Динамо Загреб в групите на Лига Европа. Треньор тогава, както и сега бе Стойчо Стоев. Пак той бе начело на тима при 1:1 при визитата на Дюделанж година по-късно, а този хикс бе напълно достатъчен за продължаване напред в Шампионската лига.

Всички останали кръгли числа при бройката на мачове завършват с равенства или загуби. В четвъртък вечер изглежда ще е третият успешен юнилеен мач, след като почти не съществува шанс „орлите” да бъдат елиминирани от ТНС след победата с 5:0 в Разград седмица по-рано.


№10 – победа над Динамо Загреб 3:0

№20 равенство с Дюделанж 1:1

№30 загуба с 4:0 от Реал Мадрид в Испания

№40 Лудогорец – ПСЖ 1:3

№50 Лудогорец – Апоел Беер Шева 3:1

№60 Милан – Лудогорец 1:1

№70 Цюрих – Лудогорец 1:0

№80 ТНС – Лудогорец ?:?