Лудогорец на практика е договорил още едно ново попълнение. Това е бразилецът Жуниор Брандао, за чийто подпис родният шампион е надцакал не кой да е, а бразилския колос Сантос. С тази новина гърмят водещи издания в южноамериканската страна, които твърдят, че трансферът на практика вече е сключен. 

"Орлите" взимат младока от втородивизионния местен Атлетико Гояненсе. Според "Газета Еспортива", бразилците са искали първоначално 6 млн. евро за 23-годишния нападател, но при преговорите са смъкнали цената. Колко точно е платил Лудогорец за този футболист обаче не се съобщава. 

Жуниор Брандао е професионалист от вече шест години, като преди да дойде в Атлетико Гояненсе, е носил екипите на нискоразредните Гремио Осаско, Табоао де Сера, Ювентус де Сеара, Ипиранга, Боа Еспорте, Феровиано, Ново Амбурго и Примавера. В Атлетико отива в началото на 2018 г. и за 18 мача вкарва 9 гола. 

С оглед на страхотната му форма, грандът Сантос е влязъл в преговори за привличането му, но след три седмици опити не е успял да убеди тима от Гояненсе да му го продаде. И така в Бразилия са категорични, че той ще играе в България, а огромна роля за това негово решение е изиграл главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори. 

Жуниор Брандао

източник: Divulgação / Atlético-GO