Родният шампион Лудогорец има идеален шанс да потвърди думите на своя изпълнителен директор Ангел Петричев. Само преди дни шефът отказа да приеме, че тимът се намира в криза след разочароващото  отпадане от квалификациите в Шампионската лига, а описа ситуацията като „залитане”. Довечера от 20 часа играчите на Пауло Аутуори могат да постигнат частично изкупление чрез солидно представяне и победа над босненския Зрински Мостар в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Както обикновено, срещата можете да проследите минута по минута в Gong.bg. Тя ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а ще върви с коментар и по честотите на Дарик радио.

Аутуори: Шампион не се става с 2-3 мача, искам ефективност в атака

Напрежението преди сблъсъка със сигурност е изцяло в лагера на разградчани, които изиграха някои откровено слаби за техните високи стандарти мачове напоследък. Всъщност в последните си 4 официални срещи 7-кратните шампиони на България се разписаха само веднъж – при 1:1 срещу Берое. Унгарският Видеотон ги отстрани след 0:0 в Разград и 1:0 в реванша, а през уикенда Лудогорец допусна конфузна загуба с 0:1 от гостуващия Локомотив Пловдив. Само кръг по-рано пловдивчани получиха 4 гола от Славия и макар „орлите” да бяха преследвани от сериозен малшанс срещу тях (три греди и пропусната дузпа), то при всички положения най-силното им звено – атаката – не функционира на обичайната висота.

Едно е сигурно – разградчани ще опитат да спечелят днес по начин, който до голяма степен би обезсмислил реванша. Ако скорошните разочарования не изглеждат като достатъчен мотив, то трябва да се вземе под внимание и благоприятният жребий за плейофите в Лига Европа. Ако Лудогорец отстрани Зрински, последното препятствие преди групите ще бъде победителят от двойката Торпедо Куитаси – Кукеси.

Лудогорец към феновете: Неуспехите ни мобилизират

Още повече, че треньорът Аутуори може да разчита на почти оптимален състав. Единственият отсъстващ ще бъде наказаният Върджил Мисиджан, който бе изгонен за 2 жълти картона в злополучния реванш с Видеотон. Най-логично изглежда мястото му на терена да заеме бразилецът Жоао Пауло. Опция си остава и Джоди Лукоки, но сънародникът на Мисиджан доскоро лекуваше травма и не е много ясно дали треньорският щаб е готов да хвърли от първата минута в толкова важен мач футболист, на когото му липсва игрова практика. Левият бек Натанаел Пимента също е преодолял контузията, която го измъчваше до момента, което ще прати толкова дискутираното ново попълнение Антон Недялков на пейката. В атака отговорността ще падне върху Клаудиу Кешеру, а Якоб Швиерчок ще трябва да се задоволи с ролята на жокер от скамейката. Марселиньо също трябва да бъде сред стартовите 11, след като получи почивка  в шампионатния мач срещу Локомотив Пловдив.