От разгара на лятото досега денят в четвъртък беше запазен за евробитките на родните участници в турнирите на УЕФА. В един момент цели четири наши тима ковяха съдбата си в Лига Европа, но сега, както винаги се случва последните години, единствен остана Лудогорец да защитава българската чест из Стария континент. 

Разградчани единствени стигнаха до плейофите за място в груповата фаза на Лига Европа, а препятствието пред тях не е никак лесно. Те ще трябва да прескочат словенския шампион Марибор, а днес на "Лудогорец Арена" е първото издание на битката срещу този изключително опасен съперник. 

Битката стартира от 20:30 часа и можете да я проследите директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим и абсолютно всичко най-интересно от нея на  GONG.BG. 

И двата тима тръгнаха в Европа от квалификациите в Шампионската лига, но в крайна сметка отпаднаха от нея,з а да се срещнат на прага на групите на Лига Европа. Момчетата на Стойчо Стоев се препънаха в първото си препятствие в Турнира на богатите - Ференцварош, докато Марибор не успя да преодолее третия квалификационен кръг, като Розенборг се оказа твърде силен съперник за него. 

Добрата новина за наставника на "орлите" е, че на практика няма сериозни проблеми около състава. Той ще може отново да разчита на Марселиньо, който нямаше картотека за Европа още от битките с Ференцварош насам, но вече е реабилитиран, след като се извини на треньора. 

Също така атмосферата в отбора е добра, след като въпреки натоварения график, той изпълнява целите си - да е лидер в класирането и да има шанс за групите в някой от евротурнирите. Точно затова Стоев поиска единствено и само концентрация от играчите си и да не се поддават на напрежението. 

На другия полюс са нещата в Марибор. Тимът започна слабо в словенския шампионат и редува слаби изяви след слаби изяви, което го отдалечи на огромна разлика от лидера в класирането. Постът на треньора се клати и сега той е мобилизирал до крайна степен играчите си за успех срещу Лудогорец. Ако словенците отпаднат от родния първенец, със сигурност ще има рокади. 

Точно затова те идват пределно надъхани за успех в Разград, а кой ще се радва след 90-те минути на "Лудогорец Арена", предстои да разберем доста скоро.