Лудогорец победи Судува с 2:0 в първи плейофен мач в турнира Лига Европа. Моци откри резултата в 61-ата минута, а Мисиджан удвои в 76-ата минута. Преди двубоя официално беше открит сектор В на "Лудогорец Арена".

През първата част играта на Лудогорец не спореше, а центрираните топки в наказателното поле на Судува бяха добре овладявани от бранителите на гостите. Судува играеше с десет човека в отбрана, а това затрудняваше атаките на Лудогорец.

В 17-ата минута Мисиджан стреля опасно, но не сполучи. До почивката Анисе на два пъти не сполучи.

Димитров доволен от победата

През втората част Лудогорец заигра доста по-добре спрямо първите 45 минути и опасностите пред Кардум не липсваха. В 61-ата минута Моци откри резултата, след като с глава засече отлично подаване.

Моци: Съдията ми даде картон, но и той не знаеше защо 

Няколко минути преди този епизод Мисиджан нацели гредата.

В 76-ата минута при опасна атака към вратата на Судува се стигна до разбъркване, а от него се възползва Мисиджан, който с далечен удар препарира Кардум, който правеше чудеса от храброст на вратата на Судува.

До края на двубоя Жоао Пауло нацели и гредата, а в крайна сметка Лудогорец спечели с 2:0. Моци получи жълт картон в двубоя и ще пропусне следващата среща на тима.

Реваншът е след седмица в Литва.

Съставите на двата тима:
Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Натанаел, Саша, Анисе, Дяков, Кешеру, Моци, Пластун, Вандерсон, Мисиджан
Судува: Кардум, Чиникас, Абу Бакр, Леймонас, Керла, Чведукас, Янушаускас, Славицкас, Вербицкас, Везевичиус, Янкаускас