Лудогорец бе изключително близо до това да елиминира Апоел Беер Шева и да се класира за финалния плейоф на Шампионската лига, но в крайна сметка разградчани отпаднаха от турнира и ще продължат участието си в Лига Европа. Лудогорец победи с 3:1 Апоел и тотално надигра своя съперник. Апоел Беер Шева спечели първата среща с 2:0 и с общ резултат 3:3 и заради гола на "Лудогорец Арена" шампионът на Израел се класира за следващата фаза на Шампионската лига. Българският шампион поведе с 3:0 след два гола на Вандерсон и Марселиньо, но не успя да задържи силното си ниво на представяне и голът на Мохамад Гадир в 61-та минута пречупи футболистите на Лудогорец. В оставащите 30 минути играчите на Георги Дерменджиев не успяха да отбележат така желаното четвърто попадение. И двата отбора завършиха срещата с по 10 футболисти. 

Двубоят на „Лудогорец Арена“ започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в 9-та минута след чудесно разиграна контраатака. Джонатан Кафу и Марселиньо успяха да отнемат топката, след което двамата футболисти направиха двойно подаване. 32-годишният Марселиньо центрира в наказателното поле на Апоел, където Вандерсон с летящ плонж изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Гай Хаимов.

Лудогорец организира нова много добра атака в 24-та минута. Натанаел центрира в наказателното поле на Апоел, където Вандерсон стреля от много изгодна позиция, но ударът му бе блокиран от Шир Цедек, а след това топката попадна в Джонатан Кафу, който при добавката стреля от въздуха, но много неточно в аут.

Лудогорец продължи да доминира и в 28-та минута Марселиньо и Вандерсон направиха двойно подаване, след което вторият бе изведен на чудесна позиция сам срещу Хаимов и стреля, но в страни от вратата на Апоел.  

Лудогорец заличи аванса на Апоел от първия мач в 33-та минута. Светослав Дяков пусна перфектен извеждащ пас към Вандерсон, който изскочи сам срещу Гай Хаимов, след което го преодоля и вкара в опразнената врата.  

Лудогорец направи много сериозен пропуск в 40-та минута. Вандерсон подаде към Козмин Моци, който стреля от въздуха, но неточно в аут. 

Второто полувреме започна повече от отлично за Лудогорец, който поведе с 3:0 в 56-та минута. Марселиньо стреля, след което ударът му бе блокиран. Кафу продължи с глава към Кешеру, а той подаде към Марселиньо, който остана сам срещу Хаимов и изпрати топката във вратата му.

Апоел Беер Шева успя да вкара гола с решаващо значение за развоя на двубоя в 61-та минута. Джонатан Кафу допусна много груба грешка и загуби топката в средата на терена. Нуакаеме подаде към Мохамад Гадир, който стреля, топката рикошира в крака на Козмин Моци, след което прехвърли Хорхе Броун и влетя в мрежата му.  

Апоел можеше да отбележи втори гол в 73-та минута, когато гостите организираха много добра контраатака. Нуакаеме пусна чудесен пас към Мохамад Гадир, който стреля, но над напречната греда.  

Марселиньо вкара гол в 80-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада. След центриране от корнер, Пластун продължи с глава към Марселиньо, който вкара, но бе в положение на засада.  

Клаудиу Кешеру получи добра възможност в 81-та минута и стреля, но Гай Хаимов успя да спаси.

Мохамад Гадир можеше да реши изхода от срещата в 84-та минута, когато пред него се откри отлична възможност, но ударът му не бе точен.

Апоел получи правото да изпълни дузпа в 85-та минута, когато съдията посочи бялата точка за игра с ръка в наказателното поле на Лудогорец на Игор Пластун. Джон Огу пропусна дузпата, като изпрати топката високо над напречната греда на вратата на Хорхе Броун.

Апоел остана с човек по-малко на терена в 88-та минута, когато Охана бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Върджил Мисиджан.

Лудогорец можеше да вкара четвърти гол в 90-та минута, когато Дяков центрира отлично топката в наказателното поле на Апоел към Вандерсон, който обаче не успя да изпрати топката във вратата на Хаимов и тя излезе в аут.  

Апоел направи нов много сериозен пропуск дълбоко в добавеното време на срещата, когато Антъни Нуакаеме напредна, навлезе в наказателното поле на Лудогорец, след което стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Хорхе Броун.

Марселиньо бе изгонен с директен червен картон заради удар без топка срещу Шир Цедек.

По този начин Лудогорец отпадна от Шампионска лига и ще участва в петък в жребия за плейофа на Лига Европа, където българският шампион ще бъде сред поставените отбори. 

Лудогорец: 1. Хорхе Броун, 8. Лукас Саша, 32. Игор Пластун, 30. Козмин Моци, 6. Натанаел - 18. Светослав Дяков, 12. Абел Анисе - 22. Джонатан Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Клаудиу Кешеру

Апоел Беер Шева: 55. Гай Хаимов, 2. Бен Битон, 4. Мигел Витор, 5. Шир Цедек, 7. Махаран Ради, 8. Мохамад Гадир, 9. Антъни Нуакаеме, 11. Даниел Айнбиндер, 24. Маор Меликсон, 30. Джон Огу, 69. Михали Корхут