Тази вечер от 22 часа Лудогорец започва поредното си приключение в групи на европейски клубен турнир.

След като в кратката си, но богата история, разградчани вече играха два пъти в групи на Шампионска лига и два пъти в групи на Лига Европа, сега за тях започва трето участие в по-малкия турнир.

В предишните два случая Лудогорец неизменно преодоляваше групата, а сега целта логично е същата. Съперници в групата са Байер Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака, а още първият двубой е с другия фаворит Байер.

Мачът, който може да се окаже и много важен за развитието на групата, е на "Лудогорец Арена", а още два дни преди двубоя всички билети за двубоя бяха разпродадени.

Пред Лудогорец единственият отсъстващ извън трайно контузеня Абел Анисе, е Якуб Швиерчок.

Съперникът от Леверкузен ще играе в Европа за първи път от две години. Тимът бе много близо до това да играе и в Шампионска лига, но само по-лошата голова разлика спрямо Борусия Дортмунд и Хофенхайм попречи това да стане факт. А като стана дума за Хофенхайм - това е единственият германски отбор, с който Лудогорец е играл. А спомените определено са добри. През миналата година двата тима бяха съперници в групите на Лига Европа. В България Лудогорец победи с 2:1, а в Германия стигна до реми 1:1, което узакони мястото в елиминациите.

Байер започна сезона в Бундеслигата с три загуби, което ги постави на последно място и беляза най-лошия им старт в историята. Сега обаче тимът на Хайко Херлих е решен да рестартира кампанията си.

От отбора демонстрираха сериозно уважение към Лудогорец и изтъкнаха, че именно това е другият фаворит в групата. Сайтът на "аспирините" дори определи Лудогорец като "Байерн на България".

Извън сметките за Леверкузен са контузените Юлиан Баумгартлингер, Йоел Похянпало, Панос Ретсос и Чарлс Аранхис, а под въпрос е участието на капитана Ларс Бендер.

Двубоят можете да следите с GONG.BG!