Медиите в Словения се оповават на историята и предричат, че местният Марибор ще успее да отстрани българския първенец Лудогорец в решителния сблъсък между двата тима от четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа идния четвъртък. Информацията е предадена от "Тема Спорт". 

Лудогорец не успя да пробие съпротивата на отбраната на словенците в първия двубой в Разград, независимо, че "орлите" играха с човек повече на терена над 30 минути. Момчетата на Стойчо Стоев стреляха общо 24 пъти към вратата на стража на Марибор Кенан Пирич, но така и не съумяха да отбележат. Резултатът вдъхна сериозен оптимизъм в медиите преди решителния сблъсък. 

" На Лютски врът (стадионът на Марибор) отново мирише на европейска есен. Марибор страда, Марибор аплодира многократно вратаря Кенан Пирич, Марибор благодари на гредата и на страничния рефер с вдигнатия флаг", коментира местното издание siol.net. 

"В края обаче Марибор не загуби, както се случва напоследък и сложи край на трите поредни загуби в евротурнирите. Тренорът Дарко Миланич също оцеля. А сега всички са вперили поглед в историята, която сочи, че след 0:0 като гост Марибор 5 пъти продължава напред и само веднъж отпада. Нещата са повече от оптимистични", завършва словенското издание. 

Реваншът е на 29-ти август, като двубоя на стадион "Лютски врът" в Марибор е с начален час 21:15.