Младата звезда на Лудогорец Доминик Янков даде интервю за предаването на DIEMA SPORT “Домът на футбола“. Халфът на разградчани говори за предстоящия утре двубой от плейофната фаза на Лига Европа срещу Динамо Брест.

25 снимки

„С нетърпение чакаме двубоя. Това е най-важният ни мач до момента. Няма притеснения в мен. Дано се представим добре, да спечелим и да влезем в групите на Лига Европа. Няма да е лесно, защото е един мач. Но ние сме по-класният отбор и трябва да го покажем“, заяви Янков.

„Динамо е мощен физически отбор. Разчитат на директен футбол. Трябва да излезем концентрирани и да свършим нашата работа“, добави още той.

„Тренирах здраво и когато получа шанс гледам да се възползвам и да съм полезен за отбора. Много ми помогна престоя в Ботев Враца. Израснах повече физически. Подобрих играта си в защита. Зад нападателя се чувствам най-добре, но където треньорът сметне за добре ще играя. Каули е много добър футболист. Преди всеки мач си говорим, че трябва да сменяме местата си на терена постоянно . Радвам се да помагам на отбора. Искам да вкарвам повече голове и да продължа с асистенциите. Не знам кое от двете е по-голямо удоволствие за мен“, добави още той.

„Роден съм в Канада. Започнах на шест години да играя. После се върнахме в България за една година и тренирах във Векта Пловдив. До 13-годишен бях в Канада, а след това се преместих в Англия – Съндерланд. Школата бе на топ ниво. Много се радвам, че бях там и научих много неща. Правехме фитнес по два пъти в седмицата, когато бях на 14 години, което помага много за израстването на младите футболисти. Не съм чувал, че ще съм новият Марселиньо. Гледам да си върша моята работа. Той е дал толкова много за този клуб. Когато бе тук научих много неща от него“, заяви Янков.

„В България се работи добре, но в Англия много наблягат на физическата подготовка на футболистите, което им помага. Любимият ми отбор е Ювентус, а футболст – Лео Меси. За мен той е най-добрият за всички времена“, добави още той.

„Не съм човека, който да коментира решението на Георги Дерменджиев. Играя мач за мач. Който национален отбор първи ме повика, там трябва да си пробвам късмета. Мисля, че сгъстеният цикъл ни държи в ритъм. Хубавото за Лудогорец е, че има дълга скамейка. Винаги има футболисти, които са готови да играят. Готов съм, когато играя да давам най-доброто от себе си. Според мен мачът с Динамо ще завърши 2:0 в наша полза. Целта е да излезем със самочувствие, да играем нашата игра и да спечелим. Тази година има много силни отбори в първенството. Целта ни е титлата, но играем мач за мач. Мечтая да игра в едно от топ пет първенствата в Европа. Искам да се докажа в България и дано да дойде момента. Много съм радостен, че треньор ми е Павел Върба. Благодаря му за доверието и се надявам да продължа с доброто представяне“, заяви Янков.