Мура и Лудогорец спретнаха здрав мач, но не успяха да се победят, завършвайки при резултат 0:0 в мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Домакините показаха, че по никакъв начин няма да бъде лесно за "орлите" и на реванша, а въпреки липсата на попадения и двата тима успяха да се отчетат с по една нацелена греда. Така всичко между двата тима ще се реши на предстоящия реванш в Разград. 

Лудогорец започна по-активно мача и в първите 10 минути владението на топката беше почти изцяло в полза на "орлите". 

Лудогорец продължи да доминира що се касае до притежанието на топката и в следващите минути, а домакините изпадаха бавно във все по-дълбока защита. Въпреки това разградчани не съумяваха да намерят пролука към вратата на противинка. 

Антон Узунов
41 снимки

Първият действителен изстрел в мача дойде в 21-та минута. След хубава комбинация през центъра Пиерос Сотириу с оказа на стрелкова позиция, но бранител на Мура блокира в корнер. 

В 32-та минута дойде и първото сериозно положение в мача за Мура. След отлично изградена постепенна атака Михаел Клепач се оказа на стрелкова позиция, но Кристиян Кахлина се справи блестящо и изби в корнер. Две минути по-късно Каули намери пространство и стреля отдалеч, но неточно. 

Нови 3 минути по-късно Жордан Икоко си създаде хубав ъгъл за изстрел, но не нацели вратата на Обрадович. В 40-та минута, след флангова атака, Каули Оливейра се оказа на стрелкова позиция, но отново не намери целта. 

Мура Лудогорец

източник: Sofascore.com

Две минути преди края на полувремето Сотириу пропусна чудесен шанс за гол, след като от около 10 метра не уцели вратата на Обрадович след центриране отдясно. 

В началото на второто полувреме Михаел Клепач отново пробва мерника си отдалеч, но отново се отчете с поредния неточен изстрел. В 50-та минута Лука Бобичанец затрудни Кахлина отдалеч, който изби леко неуверено в ъглов удар. Две минути по-късно играч на Мура пробва изключително опасен удар отдалеч, който остана на сантиметри от това да порази вратата на Кристиян Кахлина. 

В 61-та минута Жордан Икоко беше изведен по чудесен начин от Каули Оливейра зад защитата на Мура, но не успя да намери целта от доста малък ъгъл. В 77-та минута българският шампион достигна до най-добрия си шанс. След центриране към резервата Елвин Ману, крилото овладя и стреля бързо, но нацели външната част на лявата греда на Матко Обрадович. 

Домакините реагираха на това предизвикателство и също нацелиха мощна греда. След центриране от десния фланг, напълно сам в наказателното поле се оказа Жига Коус, който от 10-на метра насочи изстрела си в горната греда на вратата на Кахлина, но за щастие на родния представител гол не падна. 

В 87-та минута Мавис Чибота успя да преодолее двама съперника и да качи по перфектен начин топката на главата на Десподов, който обаче от броени метри не успя да донесе важен гол и евентуална победа. 

Мура - Лудогорец 0:0

Ето и съставите на двата тима:  

Мура: Обрадович, Карничник, Марушко, Горенц, Коус, Коутер, Бобичанец, Хорват, Щурм, Клепач, Ципот 

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Гонсалвеш, Сантана, Каули, Десподов, Янков, Сотириу;

Съдия: Харим Осмерс (Гер)