Лудогорец не успя да се справи с азербайджанския първенец Карабах във втората си контрола на австрийска земя. Родният шампион стигна само до 1:1 в тази проверка и не успя да удължи победната си серия в проверките на три успеха. 

Разградчани изиграха много по-силна първа част, в която поведоха чрез Якуб Швиерчок. Но след множеството промени на почивката играта им се промени, а азерите стигнаха до изравняването чрез Дани Кинтана. 

Все пак Лудогорец можеше и да стигне до успеха, но появилият се на терена през второто полувреме Клаудиу Кешеру не успя да реализира дузпа, което не му се случва особено често. Така в крайна сметка победител нямаше. 

Мачът започна във високо темпо, но чисти положения нямаше. Единственият удар в началните минути беше на Швиерчок, но топката мина на сантиметри над вратата. Впоследствие играта продължи да се води в полето на Карабах, но 100-процентови възможности нямаше. 

Иначе Джоди Лукоки беше непримирим в пробивите си по фланга, но това не водеше до опасности. Първият шанс за Карабах дойде четвърт час след началото на мача, но тогава ударът на Мичел мина на няколко сантиметра от вратата. 

Лудогорец продължи да атакува и да търси попадението, но без успех. Упорството на българския тим обаче даде резултат в 36-та минута. Тогава Марселиньо открадна топката в средата на терена и с перфектен пас намери Якуб Швиерчок зад защитата, той напредна и със страхотен удар преодоля вратаря за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, въпреки че българският отбор имаше още две възможности да се разпише и до голяма степен да убие интригата в този мач. Тя обаче остана за втората част. 

А след почивката играта на Карабах се промени в положителна за тима насока. Това беше продиктувано и от осемте смени в състава на "орлите". А силната игра на азерите доведе и до гол в 52-та минута. 

Тогава една изгубена от Светослав Дяков топка стигна до наказателното поле, откъдето беше върната за Дани Кинтана пред пеналтерията и той със силен и техничен изстрел преодоля Ренан и резултатът беше изравнен. 

След това попадение разградчани тръгнаха напред, вдигнаха и оборотите, но така и не успяха да стигнат до втори гол. Жоао Пауло обстрелваше вратата, но без успех. От далечна дистанция стреляха още Вандерсон и Сисиньо, но също неточно. 

Все пак Лудогорец беше близо до второто попадение, което можеше да се окаже и победно, в 68-та минута. Тогава Вандерсон нахлу в наказателното поле, но беше задържан за фланелката и повален - безапелационна дузпа. Зад топката застана Клаудиу Кешеру, но направи един от редките си пропуски от бялата точка. 

След този гол и двата тима пробваха да променят статуквото. Ренан обаче на два пъти се намеси страхотно, за да предотврати попадение в мрежата на разградчани, докато Сисиньо и Кешеру пропуснаха за родния шампион. 

Така в крайна сметка мачът завърши наравно 1:1 и така се прекъсна победната серия на Лудогорец в контролите. Следващата проверка е на 26 юни с руския Ахмат Грозни. Ден по-късно е мачът с националния отбор на Сирия, а последната проверка е на 30 юни с швейцарския Йънг Бойс. 

Стартовият състав на Пауло Аутуори: 

Лудогорец (4-2-3-1): Даниел Наумов - Цветомир Панов, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Натанаел - Лукас Саша, Густаво Кампаняро - Джоди Лукоки, Марселиньо, Върджил Мисиджан - Якуб Швиерчок. 

Резерви: Ренан, Сисиньо, Лъчезар Ковачев, Светослав Дяков, Ивайло Климентов, Доминик Янков, Жоао Пауло, Клаудиу Кешеру, Вандерсон, Димо Бакалов, Светослав Ковачев; 

----------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО: 

90' - Край на мача! Лудогорец - Карабах 1:1.

85' - Удар на Сисиньо от дистанция и от воле. Вратарят на Карабах обаче улови. 

81' - Още един хубав шанс за Лудогорец, но ударът на Жоао Пауло мина на сантиметри от гредата. 

77' - Нова опасност пред вратата на Лудогорец. От границата на наказателното поле Оздипов стреля, но Ренан се намеси великолепно и изби влизащата в долния му ляв ъгъл топка. 

75' - Опасен удар към вратата на Лудогорец, но Ренан се намесва подобаващо и избива. 

71' - Клаудиу Кешеру с претенции за дузпа, но заради ръкомахането към съдията получи жълт картон. 

70' - Страхотен изстрел на Жоао Пауло от границата на наказателното поле, но вратарят на Карабах се намеси и изби. 

68' - Лудогорец получи дузпа. Тя беше за задържане в наказателното поле на Вандерсон. Зад топката застана Клаудиу Кешеру, но мощният му шут беше избит от вратаря. 

67' - Още една смяна в Лудогорец. Излиза Марселиньо, влиза Доминик Янков. 

66' - Много опасен удар на Гараев от границата на наказателното поле, топката мина буквално на десетина сантиметра от гредата. Тя е била отклонена от Ренан и излезе в корнер. 

60' - Хубаво центриране на Вандерсон от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря и той безпроблемно се справи. 

55' - Опасен удар на Марселиньо от дистанция, но вратарят на Карабах изби. 

52' - Карабах изравнява резултата. Светослав Дяков изгуби една топка пред наказателното поле, тя беше пусната в пеналтерията и от там последва пас към Дани Кинтана на границата на наказателното поле. Неговият удар мина точно до гредата и през ръцете на Ренан - 1:1. 

46' - Сменен е почти целият състав на Лудогорец. От титулярите местата си запазват само Натанаел, Марселиньо и Козмин Моци. Влязоха Ренан, Светослав Дяков, Ивайло Климентов, Сисиньо, Клаудиу Кешеру, Вандерсон, Жоао Пауло и Лъчезар Ковачев. 

46' - Начало на втората част на мача!

45' - Край на първата част на мача! Лудогорец води с 1:0!

43' - Още една хубава атака на Лудогорец, но тя е спряна заради нарушение в атака на Швиерчок. 

40' - Цветомир Панов напредна по фланга и стреля от малък ъгъл, но вратарят изби без проблем. 

36' - Лудогорец открива резултата! Марселиньо открадна една топка в центъра и с прекрасен пас изведе Якуб Швиерчок зад защитата. Полякът си поведе топката и с премерен удар покрай вратаря направи 1:0. 

35' - Опасно центриране в наказателното поле на Лудогорец, но се оказа, че има фаул в нападение на Якуб Ржежничак, който изблъска Цветомир Панов. 

32' - Хубав пробив на Кампаняро до аутлинията, но пасът му към точката на дузпата не намери негов съотборник и топката беше изчистена в корнер. 

27' - Пробив на Лукоки по фланга, но центрирането му към Швиерчок беше пресечено от вратаря. 

25' - Страхотен пас през половината терен на Марселиньо към Джоди Лукоки, но се оказа, че холандското крило е с няколко сантиметра в засада. Иначе излизаше сам срещу вратаря. 

20' - Опасно центриране на Лукоки, но вратарят на Карабах се намесва без проблеми. 

14' - Първа възможност в мача и тя е за Карабах! Моци сбърка наивно пред наказателното поле и остави топката на Мичел. Ударът му мина на сантимтри встрани от вратата. 

14' - Много груб фаул на Дани Кинтана срещу Натанаел на тъча. Реферът даде фаул, но не показа нищо на испанеца. 

13' - Спорно нарушение на Кампаняро в центъра на терена, реферът го предупреди да внимава занапред. 

10' - Тотално преимущество на Лудогорец от началото на мача, но чистите положения липсват. 

6' - Удар с глава на Якуб Швиерчок от наказателното поле, но топката кацва на горната мрежа на вратата. 

2' - Първа опасност в мача, тя е пред вратата на азерите. Джоди Лукоки обаче не успя да преодолее вратаря. 

1' - Начало на мача!