Лудогорец направи 1:1 със Зрински в реванша и елиминира босненците с общ резултат 2:1 в третия кръг на Лига Европа. Кешеру вкара в 24-ата минута за Лудогорец и още оттогава на практика мачът се доиграваше в тренировъчно темпо. Все пак в самия край на мача Билбия изравни за босненците за почетното за тях 1:1 в реванша. 

Така  Лудогорец остана самотен воин за България в Лига Европа, след  като един по един отпаднаха останалите ни представители Левски, Славия и ЦСКА. Една добре позната роля за лудогорци в последните години...

В следващия 4-ия плейофен кръг в ЛЕ българският шампион ще има за съперник грузинския Торпедо Кутаиси, който с мъка удържа аванса си от 5:2 при реванша в Албания срещу Кукеши, загубен с 0:2.

Лудогорец най-напред ще гостува в Грузия на 23 август, а реваншът е седмица по-късно в Разград и при крайна победа, която изглежда напълно реалистична, „зелените” ще влязат в групите на Лига Европа.

В Босна на загрявката преди мача се контузи избраният първоначално за титулярен вратар на Лудогорец Ренан и  той бе заменен от Хорхе Броун. Теренът на стадиона в Широки бриег  бе в окаяно състояние. 

В  15-ата минута  видяхме добър пробив на Кешеру, но ударът на румънеца с левия крак бе неточен. 

В 24-ата минута  Кешеру с помощта на рикошет изпрати топката във вратата на бонсенците, оползотворявайки паса на Марселиньо и Лудогорец поведе и в реванша с 1:0

В 43-ата минута  Мисиджан се пребори отлично с босненски защитник и подаде на чиста позиция към Кешеру, но румънецът стреля отблизо в тялото на вратаря, който изби в корнер. 

Темпото на игра след почивката спадна доста, което пък бе напълно по вкуса на водещия в резултата Лудогорец. Възпитаниците на Пауло Аутуори решиха, че няма нужда да предприемат излишни рискове при два чисти гола аванс в общия резултат.

В бавното, почти присписвно темпо след почивката, Лудогорец за малко не стигна до гол в 68-ата минута. Тогава Вандерсон двукратно на почти празна врата не успя да вкара втори гол. От голлинията изби Яковлиевич. 

Второто полувреме бе буквално разходка за разградчани, които по никакъв начин не бяха затруднени от своя съперник и може да се каже дори, че Лудогорец спести сили за дербито с ЦСКА в неделя.

Все пак в 80-ата минута Билбия създаде най-чистата възможноста за домакините, но ударът му с глава бе избит в корнер от Хорхе Броун. 

В самия край разсеяност на Броун позволи на Неманя Билбия да изравни за Зрински за крайното 1:1 в реванша, но с общ резултат 2:1 българският тим отива в плейофния кръг срещу удобния съперник Торпедо Кутаиси от Грузия.

Аутуори: Поздравявам играчите, но не съм доволен

Дяков: Торпедо Кутаиси е съперник като Зрински

ЗРИНСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

0:1 Клаудиу Кешеру 24, 1:1 Неманя Билбия 90+2

ЗРИНСКИ /3-2-4-1/: 12 Антонио Солдо, 6 Хървойе Баришич, 7 Франие Чириак, 16 Перо Стойкич /78-Семир Пезер/, 17 Огниен Тодорович, 27 Слободан Яковлиевич, 32 Кристиан Станич /60-Милош Филипович/, 44 Един Рустемович, 66 Дамир Шовшич /46-Тони Йович/, 97 Аднан Кадушич, 99 Неманя Билбия. Старши треньор - Блаз Слишкович

ЛУДОГОРЕЦ /4-3-3/: 1 Хорхе Броун, 4 Сисиньо, 6 Натанаел, 90 Рафаел Форстър, 30 Козмин Моци, 10 Густаво Кампаняро /90-Антон Недялков/, 18 Светослав Дяков, 84 Марселиньо, 88 Вандерсон, 93 Върджил Мисиджан /73-Джоди Лукоки/, 28 Клаудиу Кешеру /85-Яцек Горалски/. Старши треньор - Пауло Аутуори

СЪДИЯ: Бас Найхаус /Хол/

СТАДИОН: "Пецара", Широки бриег