Шампионът Лудогорец отново е изправен пред сериозно предизвикателство. Разградчани посреща литовския Судува в първи двубой от плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Мачът е от 21.30 часа, а реваншът е на 24-и август.

Срещата можете да следите минута по минута в GONG.BG, да я гледате на живо в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2, както и да слушате развитието ѝ по Дарик радио.

Лудогорец ще трябва да покаже съвзел ли се е от отпадането от израелския Апоел Беер Шева в Шампионската лига и вече с нов страши треньор, след смяната на Георги Дерменджиев с Димитър Димитров, да се справи с второ литовско препятствие този сезон в евротурнирите.

Херо: Не като темерут, но ще пипам твърдо в Лудогорец

"Смятам, че футболистите са в добро състояние. Мотивирани са да изиграят двубоя със Судова на ниво. Не се съмнявам, че сме по-класният отбор и трябва да го покажем на терена", заяви в навечерието на двубоя Димитър Димитров - Херо.

Търсенето на Херо

"В никакъв случай не трябва да подценяваме Судува. Победиха с 3:0 Сион и направиха равен като гост в Швейцария. Това говори за ниво и класа. Длъжни сме да уважаваме всички съперници, които са стигнали до тази фаза в евротурнирите", допълни Димитров.

За какво играе Лудогорец в Лига Европа?

Ако успее да преодолее литовския Судува, тимът на Димитър Димитров-Херо потенциално би могъл да си заработи никак нелоши приходи с оглед родните стандарти. Самото достигане на групите ще донесе в клубната каса 2,6 милиона евро, а гарантира най-малкото 6 мача, в които победата се оценява на 360 хиляди евро, а равенството носи по 120 хиляди евро.

източник: LAP.bg

От клуба призоваха феновете, които ще пътуват за Разград, за да гледат на живо първия плейоф от Лига Европа срещу Судува, да пристигнат в града по-рано, за да си закупят билети безпрепятствено, а продажбата на билети ще бъде преустановена 15 минути преди началото на мача срещу Судува - в 21.15 часа.

Стадион "Лудогорец Арена" ще отвори врати в 19.30 часа.

Лудогорец с важно съобщение за феновете преди мача със Судува

Новият супермодерен сектор В пък ще бъде открит официално час преди началото на първия плейоф от Лига Европа срещу Судува в четвъртък. Съоражението, което бе построено за четири месеца, ще приеме в пълния си капацитет с всички удобства феновете, които ще подкрепят шампиона в сблъсъка с литовския тим.

Церемонията по прерязването на лентата е предвидена в 20.40 часа, като нейното освещаване ще бъде направено от Отец Георги от храм "Св. Николай Чудотворец".

Новият сектор В разполага с 3541 седящи места със седалки като на "Алианц Арена" в Мюнхен.