След изиграването на последните реванши от плейофите в Лига Европа в четвърътк вечер, вече е ясно и официалното разпределение на урните за жребия за груповата фаза на турнира, който ще се проведе в петък от 14 часа в Монако.

В жребия ще участва и българският шампион, който намери място в групите на надпреварата за трети път в своята история, след като се справи без проблеми с грузинския Торпедо Кутаиси, отстранявайки го с общ резултат 5:0.

48-те участника в турнира бяха разпределени в четири урни според клубния коефициент, а от тях ще бъдат формирани 12 групи от по четири тима.

Коефициентът на Лудогорец е 37.000, който е сравнително един от най-високите. Разградчани бяха на ръба да бъдат водач на група, но вместо това се наредиха на втора позиция във втора урна, в която са още отбори като Спортинг Лисабон, Олимпик Марсилия, Копенхаген, Селтик, ПАОК и Милан.

Единственото условие при жребия е, че тимове от една и съща страна не могат да бъдат изтеглени в една и съща група.

Мачовете от турнира стартират на 20 септември, а финалът на надпреварата е на 29 май 2019 година на Олимпийския стадион в Баку.

Ето и разпределението на урните:

Урна 1

Севиля, Арсенал, Челси, Зенит, Байер Л, Динамо К, Бешикташ, Залцбург, Олимпиакос, Виляреал, Андерлехт, Лацио

Урна 2

Спортинг, Лудогорец, Копенхаген, Олимпик Марсилия, Селтик, ПАОК, Милан, Генк, Фенербахче, Краснодар, Астана, Рапид Виена

Урна 3

Бетис, Карабах, БАТЕ Борисов, Динамо Загреб, РБ Лайпциг, Айнтрахт, Малмо, Спартак М, Стандард Лиеж, Цюрих, Бордо, Рен

Урна 4

Аполон, Розенгорг, Ворскла Полтава, Славия Прага, Акхисар Беледиеспор, Яблонец, АЕК Ларнака, Видеотон, Глазгоу Рейнджърс, Дюделанж, Спартак Търнава, Сарпсборг