Лудогорец не успя да надвие у дома Видеотон в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, завършвайки 0:0. Унгарският тим, известен още като МОЛ Види, игра много прибрано и бе видно, че нулевото реми на „Лудогорец Арена” го устройва напълно. Хиксът в Разград стана факт пред погледа на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, който е голям фен на унгарския тим. По този начин двубоят остава напълно отворен, а идната сряда Лудогорец ще гостува на „Панчо Арена” в Унгария.

Футболистите на Пауло Аутуори опитаха какво ли не да пречупят унгарския тим, но защитата на гостите работеше безотказно. Същевременно гостите се опитваха всякак да изнервят българския шампион с определени хитрини, като на няколко пъти напрежението в Разград се покачваше, а всичките четири жълти картона от съдията Боян Панджич отидоха на сметката на гостуващия тим заради груби влизания.

Тук, специално за Вас, сделихме срещата минута по минута. 

Българският първенец преодоля северноирландския Крусейдърс с общ резултат 9:0, за да премине в  този кръг, докато Видеотон надви много трудно Дюделанж и с 3:2 в двата мача отстрани  люксембургския тим.

Унгарският отбор, известен още с новото си име МОЛ Види, стартира похода си и в местното първенство, побеждавайки в първия кръг Кишварда с 4:0, докато Лудогорец надви у дома Етър с 1:0. Победителят от двойката ще произведе опонента срещу победителя между Клуж и Малмьо, като двата отбора ще се срещнат в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Пауло Аутуори разчете на изпитаното 4-2-3-1 на „Лудогорец Арена” в дуела с унгарския шампион. Капитанът Светослав Дяков си партнира в центъра на терена с Лукас Саша, докато атаката бе водена от Клаудио Кешеру. Румънският стрелец бе подпомаган от Върджил Мисиджан, Вандерсон и Марселиньо. Бразилският наставник на „орлите” не направи никакви промени, сравнение с първия мач с Крусейдърс.

Марко Николич изведе своите възпитаници в 4-3-1-2, а атаката на унгарския тим бе водена от Шаболш Хущи и Марко Шчепович. На резервната скамейка бе оставен сърбинът Данко Лазович, а капитан за унгарците бе Роланд Юхаш.

Срещата можехте да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.

Лудогорец започна очаквано далеч по-доминантно срещата на „Лудогорец Арена”, опитвайки се да наложи териториален натиск над своя опонент. На три пъти, в първите две минути, футболистите на Пауло Аутуори опитаха да изненадат Видеотон със скоростни атаки по двете крила, но така и не се стигна до удар към Ковачик.

В осмата минута Кешеру бе намерен от Сисиньо в наказателното поле, но румънецът овладя тежко и спря кълбото на аутлинията. Кешеру центрира остро към Вандерсон, но Ковачик укроти топката в обятията си. Седем по-късно дойде първият опасен шанс пред вратата на унгарския тим. Лукас Саша пое топката в средата на терена и стреля силно с левия крак, а вратарят на Видеотон изби встрани.

120 секунди по-късно Лудогорец стигна до най-чистия си шанс през първото полувреме. Вандерсон нахлу мощно отдясно и премина като на парад през защитата на унгарския отбор. Бразилецът копна красиво над вратаря и го прехвърли, но защитникът Атила Фиола изчисти току пред голлинията.

В 24-ата минута Лукас Саша комбинира с Марселиньо, който изведе отдясно Кешеру. Нападателят стреля с левия крак диагонално, но топката премина край десния страничен стълб на Видеотон.

Видеотон очакваше Лудогорец на контраатака, като дори и това му начинание не сполучи, а вратарят на българския шампион Ренан скучаеше.

В 34-ата минута Марселиньо стреля, но топката рикошира в бранител на Видеотон и летеше опасно към вратата, но Ковачик изби встрани.

В 55-ата Лудогорец на два пъти можеше да открие резултата. Вандерсон достави добре отдясно към Козмин Моци, но някак Ковачик изчисти топката в ъглов удар. Корнерът бе изпълнен набързо и топката бе пратена вдясно към Вандерсон, който с мощен удар с десния крак опита мерника си, но кълбото прелетя край дясната греда на унгарската врата.

26 снимки

Пет по-късно Марселиньо бе в наказателното поле и стреля от диагонална позиция, но защитата на Видеотон блокира опита. В 74-ата минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок също опита да зарадва хората по трибуните в Разград, но Ковачикс е намеси рутинно.

В 82-ата минута Вандерсон получи диагонално и стреля. По пътя на вратата застана Винисиус, който изчисти и топката отиде към дъгата на наказателното поле. Там бе Марселиньо, който стреля, но Фиола сложи тялото си, за да не се стигне до точен удар.

До края на срещата сериозно положение нямаше, а Лудогорец трябва да съжалява, че не успя да си осигури известна преднина преди реванша в Унгария. Ответният двубой е на първи август от 21,00 часа.

Лудогорец - Видеотон 0:0

Лудогорец (4-2-3-1): Ренан дос Сантос - Натанел, Рафаел Форстър, Козмин Моци, Сисиньо - Лукас Саша (61'- Густаво Кампаняро), Светослав Дяков - Вандерсон, Марселиньо, Върджил Мисиджан (82'- Джоди Лукоки) - Клаудиу Кешеру (60' - Якуб Швиерчок)

Треньор: Пауло Аутуори

Видеотон (4-3-1-2): Ковачик, Винисиус, Фиола, Николов (71' - Данко Лазович), Хущи, Ковакш (68'- Паткай), Него, Стопира, Юхаш, Варга, Марко Шчепович (80' - Стефан Шчепович)

Треньор: Марко Николич

Съдия: Боян Панджич (Швеция)

Стадион: Лудогорец Арена, (Разград)

26 снимки