Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори смята, че неговият тим има всички шансове да постигне положителен резултат срещу Байер Леверкузен. Двата тима се изправят един срещу друг в  първи мач от Група А на Лига Европа в Разград в четвъртък вечер.

„Да си фаворит може да се покаже по два начина – традиция и момент. Традицията трябва да се уважава, но трябва да се има предвид и моментното състояние на отбора”, сподели на пресконференцията преди мача специалистът.

„Смятам, че за Лудогорец е добър момент да се изправи срещу отбор с такива традиции, защото Бундеслигата е първенство с много голяма конкурентност. Откакто съм тук, повтарям, че ние трябва да бъдем конкурентен отбор. Смятам, че това е правилният момент, за да покажем, че сме точно такива. Като всеки един треньор, аз желая да започнем срещу един отбор като Байер Леверкузен и смятам, че ще се справим.”

Пауло Аутуори

източник: ludogorets.com

„Утре нашият тим ще играе с настроение и атмосфера, винаги е хубаво да играеш на пълен стадион. Очаквам нашият отбор да играе хубав футбол, но да очакваш и да бъдеш конкурентен са две различни неща. Всички футболисти са добре и са готови да се раздадат, почти всички”, каза още Аутуори.

„Всеки един отбор има основни и второстепенни характеристики, аз искам да бъдем балансирани и в атака, и в защита. Не е срамно да се защитаваш, защото защитаваш своята врата, но също така не е нормално целият мач да бъде само атаки. Това е синоним на баланс. Ние искаме да играем по този начин. Ние обичаме да атакуваме, но по организиран и конкурентен начин. Защото накрая феновете и медиите искат резултати”, завърши треньорът на Лудогорец.