Полицията в Разград ще вземе мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящата на 28 юли футболна среща между Лудогорец и Мура, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Заради мача, който ще се играе от 21:00 часа на стадион "Хювефарма арена", от 18:45 часа в сряда няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна", "Мраморно море" и Северен булевард. Временната забрана за движение на МПС по улица "Ветеринарна" няма да важи за живущите на улица "Северен булевард".

Достъп до стадиона няма да имат лица в нетрезво състояние и такива, употребили упойващи вещества. Внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и използването на пиротехнически средства е абсолютно забранено. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със защитен газ, също е забранен. Няма да се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване. Всички посетители на стадиона са длъжни да носят документ за самоличност, маска за лице и декларация, че са запознати с противоепидемичните изисквания на УЕФА.
ОД на МВР в Разград призовава гражданите да се съобразяват с въведените противоепидемични мерки и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Лудогорец пък напомня на своите фенове, че билети за мача от втория предварителен кръг на Шампионска лига срещу Мура (Словения) се продават през уикенда на билетната каса на ул." Васил Левски", както и на базата "Гнездо на орли". Днес касите работят до 16 часа.

Поради специфичните изисквания при продажба, а именно поименни билети и предоставяне на декларации за информиран риск, клубът призовава феновете да закупят своите входни талони по-рано. По този начин, ще се избегнат опашки и струпвания на касите в последния момент.

Лудогорец обръща внимание, че поради рестрикциите на здравните власти и използването на 50 процента от капацитета на стадиона, местата са ограничени. От клуба напомнят още, че билети се продават и онлайн