Португалският бранител Диого Вердаска продължава да бъде опция за подсилване на центъра на отбраната на Лудогорец. Новината съобщава испанското издание El Periodico de Aragon, според което ибериецът вече е намалил само до две опциите пред себе си къде да продължи кариерата си. 

В момента той е собственост на Реал Сарагоса, но не иска да се подвизава в Сегунда дивисион и иска да предприеме някое по-сериозно предизвикателство пред себе си. Затова е свел опциите пред себе си само до двата най-сериозни отбора в наддаването за подписа му. Освен разградчани, другите желаещи са от АЕК Ларнака, който е съперник на Левски в Лига Европа. 

Кипърците даже са пратили две официални оферти, които обаче испанският клуб е отхвърлил. От Сарагоса били категорични, че ще приемат само такова предложение, което ги удовлетворява финансово и са готови да чакат дори до затварянето на трансферния прозорец на 2 септември. 

Иначе Вердаска е обвързан с арагонците до 30 юни 2020 г. и затова трансферът му няма да стане без пари. Исканата сума от Сарагоса е около 1 млн. евро. АЕК Ларнака се опитва да го вземе за много по-малко и точно затова вече два пъти е париран от ръководството на испанците.