Италианският журналист от FC Inter News - Симоне Тона, разказа пред Gong.bg каква е ситуацията в Милано два дни преди мача на Лудогорец с Интер. Той сподели, че животът в града продължава, тъй като ситуацията не е толкова страшна. Симоне споделя, че в Милано няма хора, които са заразени с коронавирус.

"Животът в Милано продължава. Ситуацията не е толкова страшна, колкото е показвана по някои телевизионни канали. Тя не трябва нито да се подценява, нито да се преувеличава. Много хора предпочитат да не ходят в офиса, а да работят от вкъщи. В сравнение с други периоди от годината има по-малко хора по улицата, както и туристи.

Трябва да бъдат взети определени мерки за предпазване, като например миенето на ръцете. Не във всички аптеки има достатъчно маски и предпазни средства, тъй като количествата се изчерпаха. Някои ресторанти са затворени, други не. Усещането е малко като на августовска атмосфера, когато всички са по ваканции.

В Ломбардия има 250 случая на коронавирус, но в Милано такива няма. Има градове, в които има повече заразени граждани, но най-близкия е на 30 километра от Милано, а съответните градове са под карантина. Има вероятност за заразяване, но повод за паника няма", сподели Тона пред Gong.bg.