Главният съдия Мохамед Ал-Хаким с решенията си се превърна в главно действащо лице при равенството 1:1 между България и Кипър в група 3 от Дивизия С в Лигата на нациите. Шведският арбитър подмина две повече от очевидни дузпи в полза на „трикольорите” преди най-сетне да отсъди наказателния удар, позволил на Николай Димитров да донесе важната точка в Никозия.

Бърза справка с историята сочи, че името на шведа с корени от Ирак не за първи път се свързва с разочароващ резултат за български тим. Всъщност не толкова отдавна феновете на Левски се сблъскаха с 33-годишния офицер от шведската армия. През юли 2017 година именно той ръководи разочароващия за „сините” първи мач срещу Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Сините” отстъпиха с 0:1, като преди мача фенове на „сините” бяха атакувани от привърженици на Хайдук. За разлика от случилото се в Никозия, Ал-Хаким беше изряден в съдийството си през 90-те минути на срещата.

Все пак имаше интересна случка около неговото назначение. Противно на обичайната практика, то бе съобщено от Хайдук далеч преди да се появи на сайта на УЕФА.

Друг любопитен факт от миналото на арбитъра е, че преди време бе открил група във „Фейсбук”, в която коментирал решенията си в местния шампионат. „Рубриката” не просъществувала много дълго време, а главният мотив на Ал-Хаким бил „липсата на време”.

Трябва да се спомене, че през същата 2017-а година, но през септември Ал-Хаким беше част от съдийската бригада, която реферира първия мач на Лудогорец в групите на Лига Европа срещу Истанбул Башакшехир. В турската столица 33-годишният арбитър имаше ролята на допълнителен асистент зад вратата, а разградчани стигнаха до нулево реми.