Румънският шампион Клуж или шведският първенец Малмьо ще бъде съперник на Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионска лига, ако разградчани стигнат до този етап. Това отреди тегленият в Нион жребий за тази фаза на надпреварата. Лудогорец бе поставен в него, а сред евентуалните съперници определено имаше и по-леки варианти. Българският шампион обаче първо трябва да преодолее унгарския Видеотон, а едва след това ще мисли за следващия съперник.

Двубоите в този етап ще се изиграят на 7 и 8 август, и на 14 август като Лудогорец ще има предимството да е домакин в реванша.

За Клуж участието в турнира тази година започва с двубоите с шведите докато Малмьо, също като Лудогорец, вече отстрани един съперник. Това бе косоварският Дрита, който бе отстранен след общ резултат 5:0. През миналия сезон и двата потенциални съперника станаха шампиони на своите страни. За основания през 1907 година Клуж титлата бе четвърта в историята. Треньор на тима в момента е бившият наставник на ЦСКА Едуард Йорданеску. Малмьо пък е един от грандовете на Швеция като има 20 титли в историята си. Тимът има предимството, че се намира в разгара на своя шампионат. В него обаче Малмьо е едва шести с 22 точки, на 11 зад лидера АИК.

При евентуално отпадане от Видеотон, Лудогорец ще продължи участие в Лига Европа, където би срещнал победителя от двойката Жрински (Босна и Херцеговина)/Валета (Малта).

Ето и пълния жребий:

шампионски поток:
Селтик (Шотландия)/Розенборг (Норвегия) - АЕК Атина (Гърция)
Залцбург (Австрия) - Шкендия (Македония)/Шериф (Молдова)
Цървена звезда (Сърбия)/Судува (Литва) - Легия Варшава (Полша)/Спартак Търнава (Словакия)
Кукеши (Албания)/Карабах (Азербайджан) - БАТЕ Борисов (Беларус)/ХИК Хелзинки (Финландия)
Астана (Казахстан)/Мидтюланд (Дания) - Динамо Загреб (Хърватия)/Апоел Беер-Шева (Израел)
ЧФР Клуж (Румъния)/Малмьо (Швеция) - Лудогорец (България)/Види (Унгария)

нешампионски поток:
Стандард Лиеж (Белгия) - Аякс (Холандия)/Щурм Грац (Австрия)
Бенфика (Португалия) - Фенербахче (Турция)
Славия Прага (Чехия) - Динамо Киев (Украйна)
ПАОК Солун (Гърция)/Базел(Швейцария) - Спартак Москва (Русия)