"Адаптирах се, всички в отбора ми помагат. Отношението е много топло и не мога да се оплача. Не беше трудно решението. Не трябваше да мисля много. Лудогорец е най-добрият в България и няма да как да откажеш на такъв отбор с високи цели. На мен целта ми е да играя голям футбол", заяви новото попълнение на Лудогорец Серкан Юсеин в интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

"Както всеки един футболист тук и аз се боря за мястото си. Ако треньорът прецени, че съм готов, значи съм готов. Знам си качествата и вярвам в себе си. Когато работя усърдно, нещата се получават. Имаше 2-3 предложения от чужбина и 2 от България. Това е, не са много. Организацията тук е на топ ниво. Не е българската организация. Нивото е по-различно", каза още Юсеин и продължи:

"Да, готов съм винаги на 100% и чакам да се появя на терена. Амбициите са – Европа. Гоним Лига Европа, в Шампионска лига, ако може да влезем, Купата - всичко, което може да вземем. Нямам притеснения за това,че ще станем шампиони."

Серкан Юсеин изрази мнение, че Лудогорец отново ще е шампион на България, а попитан за конкуренцията на Левски и ЦСКА, той отговори: 

"Тези два отбора са много добри, но мисля, че Лудогорец е крачка пред тях. Няма какво да стане според мен."

"Това, че съм си платил част от трансфера са глупости", коментира още Серкан Юсеин и добави: "Няма как Лудогорец да не стане шампион, според мен. И другите отбори са добри, но както казах Лудогорец е една крачка напред и ще стане шампион."

"Останахме приятели с всички в Ботев. В добри отношения сме. Вече казах, че не мога да забравя хората, които са ми подали ръка и те винаги ще останат в моето сърце, където и да съм. Благодаря им от сърце, че приеха това, че съм в Лудогорец", завърши бившият футболист на Ботев Пловдив.