На пресконференцията след мача с Динамо Загреб треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа обясни причините за загубата с 1:2 в Разград. Той беше категоричен, че ако в Хърватия отборът повтори играта от второто полувреме, шансовете за краен успех са съвсем реални.
 
"Мачът започна с два много добри шанса за нас, но не вкарахме. Дали е липса на концентрация? Не, за мен по-скоро е липса на късмет. А след това за три минути получихме два гола.
 
Доволен съм от футболистите, защото вдигнахме оборотите през втората част, въпреки че бях принуден да направя две принудителни смени. Все още не знам какво е състоянието на Серджио Падт и Каули, утре чакам лекарят на тима да ми каже. 
 
Пуснах Иван Йорданов и Якуб Пьотровски в средата на терена, защото нямах друг вариант. Знаете, Мануел Шоу е наказан и не можеше да играе. За двамата това бе дебют в Шампионска лига, но пък те вече играха във вътрешното първенство, а специално Йорданов отдавна е с отбора.  Започнаха колебливо, но след това заиграха добре и съм доволен от тях.  
 
Клод Гонсалвеш има сериозни проблеми с гърба и няма да играе в реванша със сигурност.
 
Доволен съм, че и картоните, които получихме, не бяха глупави, както например в Ирландия.
 
Във втория мач ще излезем с нужната концентрация и  ако повторим играта от второто полувреме, имаме големи шансове.
 
Да, направихме грешки в последния пас и в ударите към вратата, но е много трудно в последната третина. Всички искат да взимат най-добрите решения, но не винаги се получава", обясни Шимунджа.