Наставникът на Лудогорец, Анте Шимунджа, отбеляза, че тимът се е представил на ниво по време на загубата с 2:4 срещу Динамо Загреб в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани завършиха срещата с 8 души. 

„Направихме грешка в началото, но това се случва. Имахме обаче добър шанс преди техния гол. Имаме някои млади играчи, които не са играли на това ниво. Това, което видях, беше добро представяне на тима“, започна словенецът.

„През първото полувреме играхме добре в защита, въпреки че допуснахме голове. Трябваше да се запазим, защото бяхме с 10 души. Случва се обаче да допуснем гол на контраатака в такива моменти“.

„Стоя зад играчите, които започват мачовете. Всеки може да има лош мач, това не е невъзможно във футбола. Бих застанал обаче зад решенията си“.

„Не вярвам, че този мач заслужаваше толкова картони. Не излязохме, за да ритаме противника. Не е моя работа обаче да говоря за съдиите. Всеки играч ни липсва, но не трябва да говорим за това. Тези играчи не са тук и трябва да вярвам в останалите играчи“.

„Аз не мога да отговаря за позицията си. Искам да печелим и да дам най-доброто от себе си. Искам да влезем в Лига Европа, което няма да е лошо постижение. Съгласен съм обаче, че Лудогорец трябва да се цели в Шампионска лига и съм разочарован, че това няма да е възможно. Мога да поема отговорност за тима, но вярвам в състава“, завърши Шимунджа.