Наставникът на Лудогорец – Анте Шимунджа, сподели след успеха с 1:0 над Жалгирис в плейофа за Лига Европа, че тимът му е трябвало да победи с убедителен резултат. Той все пак призова футболистите си да останат позитивни за реванша след седмица.

„Когато е възможно, искаме да печелим повече. Днес, когато погледна мача отстрани, 1:0 не е резултатът който ние очаквахме, особено след силното първо полувреме. Трябва да останем позитивно настроени и да знаем, че имаме предимство преди мача след седмица. Запазихме нивото си на концентрация високо. Правихме това, което искахме да правим. Не бях толкова доволен през второто полувреме”, сподели той.

Относно представянето на Десподов, той заяви: „Ако един футболист е разочарован, това означава, че е мотивиран и иска да се представя по-добре.Това е добре за мен, защото няма нужда да го мотивирам допълнително. Трябва да продължим да работим по същия начин.”

„Трябва да се адаптираме спрямо терена и условията. Знаем какво представлява изкуственият терен. Не трябва да се притесняваме, а да се адаптираме. В тези мачове всеки мачове иска да печели. Искахме да спечелим с по-голям резултат, но това няма да наруши подготовката ни за реванша”, каза още Шимунджа.

Шимунджа коментира играта на Иван Йорданов. „Това дали ще играе по-редовно, зависи изцяло от него. Ако продължава да тренира, така както го прави в момента, ще има много шансове. Той имаше много тежка контузия, но през подготвителния период ми показа, че е готов и днес той показа силна игра.”