Старши треньорът на Лудогорец Анте Шемунджа остана доволен след победата с 2:0 над Сутиеска от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Специалистът отличи търпението на неговите възпитаници, като предупреди, че играчите трябва да останат концентрирани, тъй като предстои и реванш в Черна гора след седмица.  

„Това е квалификация в европейски клубен турнир. Първи официален двубой  за нас, затова беше трудно. Постигнахме добър резултат, който ни дава добро предимство преди реванша след седмица. Искаме да направим дори повече и да прогресираме към следващия кръг“.

Антон Узунов
85 снимки

„Винаги е трудно, когато опонентът ти дойде да се защитава през по-голямата част от мача и опитва да атакува чрез контраатаки. Те не създадоха нито един шанс, справихме се. Трябваше да бележим повече. Вкарахме от статично положение, това е разликата. Бяхме по-добри в атака. На почивката трябваше да променя няколко неща, за да се подобрим и го направихме“.

„Нашата цел беше високо темпо, търпение и нормално, вследствие на опциите от скамейката, променихме нещата. Важно бе хората, които стартираха двубоя и тези, които влязоха от скамейката, да дадат всичко от себе си и те го направиха. Доволен съм“.

„Имахме доста време да тренираме заедно. Усещаме се като група, семейство и е лесно. Когато победиш с 2:0 у дома, имаш предимство за реванша, но трябва останем концентрирани, защото има още 90 минути игра“.

„Имаме някои забележки по състава. Имахме няколко футболисти, които бяха контузени или имаха заболявания, но имаме играчи, с които да ротираме състава“, заяви Шимунджа.