Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев говори след двубоя с Тотнъм в Лига Европа.

Антон Узунов
99 снимки

„Първото полувреме беше едно от най-слабите до момента в евротурнирите през този сезон. Влязохме с прекалено голям респект срещу Тотнъм и това пречеше на футболистите да покажат възможностите си. През втората част, когато излязохме бяхме разбрали, че каквото имаше да губим сме го изгубили. Оттам насетне играчите трябваше да защитят себе си и името на отбора, и да играят достойно“, заяви Генчев.

„През първото полувреме бяхме много слаби, като прибавим и класата на Тотнъм, която е безспорна. Логично се оттеглихме с два гола пасив на полувремето. През втората част мисля, че играхме по-добре, но класата на съперника оказа голямо влияние. Когато бяхме в подем отбелязахме гол, но след това допуснахме груба грешка и тя веднага бе наказана. По този начин Тотнъм затвори мача“, добави още той.

Антон Узунов
100 снимки

„Една от големите слабости на Лудогорец са статичните положени. Отборът го има от няколко години. Принципно нашите футболисти обичат повече да атакуват и им е по-трудно да се защитават. Но истината е, че трябва много да се поработи върху дефанзивната част, защото не е допустимо да допускаме в три поредни мача в Лига Европа гол от статично положение. Естествено, че не работим правилно в защита щом допускаме толкова положения. Вината не е само в защитниците, защото всички трябва да участват в отбраната. Както и в организирането на атаките. Не можем да разчитаме само на двама или трима нападатели, за да създадем опасност, а другите да не ги подкрепят. Говорим за отборна вина, а не за индивидуална“, каза Генчев.

„Въпросът за Димитър Митков бе дали да започне като титуляр или ще влзе като смяна. Колебаехме се до последно. За Иван Йорданов исках да усети какво е чувството да играеш в Лига Европа, защото виждах, че в края бе трудно да отбележим два гола. Малко се забави смяната и не успя да докосне топката. Доволен съм от реакцията през второто полувреме. Тогава отборът показа, че може да играе добър футбол и да се надиграва със силните отбори. Имахме три чисти голови положения и отбелязахме гол. Това трябва да ни послужи за пример как трябва да играем в следващите мачове“, каза треньорът на Лудогорец.