Стойчо Стоев остана доволен от изразителния успех над Дъ Ню Сентс в първия двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа. Разградчани реализираха цели 5 гола и в същото време не допуснаха нито един, което прави реванша в Уелс протоколен.

„За това излязохме днес, за да победим и да си улесним реванша. Предстоят ни важни мачове в efbet Лига. Сега следва ЦСКА, а после и Черно море. С този мач се улеснихме и в реванша ще дам възможност на хора, които влизат по-рядко в игра, и ще спестя от силите на други играчи, които играят по-често”, коментира Стоев.

„Ясно беше, че ние сме по-добрият отбор. Но това са турнирни мачове, в които не можеш да си позволиш подценяване.”

„Вкарвайки гол, улеснихме действията си на терена. Нoрмално е противникът да се опита да се върне в мача, а това ни даде възможност да направим доста контраатаки и така паднаха и другите два гола. Излязохме по-спокойни през второто полувреме. Когато стигнеш един лимит на голове започваш леко да се отпускаш.”

„Не е лесно да запазиш концентрация когато водиш с 3:0. В главата ти е, че имаше един добър резултат преди реванша. При един гол обаче противникът се мотивира.”

„Имаше известни колебания в защита, но второто полувреме беше едно доиграване. Все пак вкарахме два гола, можехме да вкараме и още. Този резултат ми дава възможност да дам почивка на някои играчи предвид сгъстения цикъл.”

Относно Мавис Чибота, Стоев сподели: „Нека не вдигаме момчето, той има много качества. И другите нови попълнения имат качества. Постепенно Чибота ще развива качествата си. За мен не са стигнали това ниво, което да ме удовлетворява. Има още много какво да покажат.”

Трябва да покажем добра игра в следващите мачове и с тази игра да преодолеем противниците си. Постепенно правим този отбор, но трябва време. Всички мачове са важни, аз не ги деля на важни и не важни. Следващия важен мач се явява този с ЦСКА в неделя.