Мениджърът на Лудогорец Стойчо Стоев говори пред медиите преди мача-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу ТНС.

„Притеснение не бих казал, че е точната дума. Не би трябвало да има подценяване, защото трябва да поддържаме ниво, ако искаш да си сериозен. Тук, в този клуб, играчите са сериозни. Футболистите трябва да се грижат за имиджа на клуба. В тази насока им казах, че трябва да се подходи сериозно. Трябва да проявим уважение към опонента. Не бива снисходително да подходим към мача. Точно не си мисля за наградните фоднове, а че трябва да побеждаваме. Това ми е в главата и трябва е в тези на играчите. Иска ми се в чевтъртък да покажа добра играя и да победят”, започна Стоев.

„Нормални ротации ще има при нас, тъй като стремежът е да има свежест в отбора и конкурентност. Това би дало по-голяма сила на отбора. Имаме равностойни, добри играчи. И преди съм го казвал – нямам притеснение от ротациите, тъй като те по никакъв начин дестабилизират отбора, напротив. Дават увереност и добро представяне. Мачът с ЦСКА е минало. На другия ден вече мислихме за ТНС, тъй като ни е следващият противник. Затова се правят тези ротации. Треньорският екип вижда къде се натрупва умора и даваме почивка, за да може даденият футболист да е полезен по-натам. Включвайки този играч, ще намери увереност. Петък с удоволствие ще говоря за Марибор”, акцентира Стоев.

„Мисля, че Вандерсон в националния отбор на България е признание за отбора и футболиста. Щом са преценили, че има нужните качества, те знаят, че може да представи България на високо футболно равнище”, говори той.

„Напълно възможно е Марселиньо да го видим в игра скоро. Тренира добре и ме радва, а това ми дава бързи варианти за неговото включване в групата на отбора.