Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков похвали своите момчета за старанието и отношението към финалния мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Цюрих, приключил при 1:1 в Разград. Макар тимът на „орлите” да завърши без победа кампанията си във втория по сила евротурнир, Здравков беше доволен от отношението на своя тим.

Той също така обясни, че оттук нататък основните приоритети са оставащият до края на календарната година шампионатен сблъсък срещу Дунав, а след това – преследването на дубъл с шампионската титла и Купата на страната.

„Играхме добре срещу Цюрих, определено. Не мога да кажа друго. Доволен съм. Създадохме доста ситуации, но не успяхме да ги реализираме”, заяви Здравков пред БНТ. „Също така смятам, че целият отбор игра перфектно в защита. Не допуснахме ситуация пред нашата врата, единствената грешка беше при статичното положение, довело до гола. В атака създадохме доста ситуации, които трябваше да се реализират, а когато не го правиш, закономерно не побеждаваш.”

„И треньорите имаме нерви, понякога, когато се пропускат чисти ситуации или пък при отворена врата да тръгнеш да подаваш, тогава е нормално да реагирам съвсем спонтанно. Това беше единственият проблем – че контролирахме мача в хода на 90-те минути и не взехме съответния резултат.”

Лудогорец с най-слабата си кампания в групите на Лига Европа

„4 точки от 6 мача? Оценки нямам да давам на точковия актив, давам оценки на играта, която показва нашият отбор на терена. Смятам, че в нито един от двубоите, които играхме под мое ръководство, не сме били по-слабият противник, напротив – бяхме по-стойностният отбор.”

„Има един кръг до идването на зимната пауза – в неделя, срещу отбора на Дунав. Длъжни сме да подходим мобилизирано, да спечелим 3 точки, да затвърдим лидерството си в първенството. След това през новата година е нормално да гоним титлата и Купата.”

„Рано е да се говори за трансфери и попълнения. Има пауза, в която да се прецени какво трябва да се свърши.”

„Имаме няколко тактически варианта за игра. Когато трябва да уплътним определени зони на терена или в зависимост от наличните играчи, сме в състояние да подходим по различен начин.”

„Липсата на голове е очевадна. Смятам, че победата, която изпуснахме в Кипър, беше ключовата за кампанията ни в Лига Европа. В голяма част от мачовете в ЛЕ куцаше реализацията на головете”, добави Здравков.