"Вече няколко пъти казвах колко е важна победата, която целим утре. За мен тя е задължителна, както и за отбора. Тимът е длъжен да излезе и да спечели този мач, и от там да съхраним шансовете си, колкото и да са минимални – в следващите мачове също да търсим успех и да направим така, че да преодолеем тази група", заяви старши треньорът на Лудогорец Тони Здравков преди двубоя с АЕК Ларнака в четвъртък от 22 часа в четвърия кръг на група А в Лига Европа.

"Не вярвам тимът на АЕК да промени драстично играта си. Ще има някакви промени с оглед на това, че вече ни познават добре, но не виждам причина нашият отбор да променя каквото и да е. Ще се противопоставим така, както там в първите 30 минути. Да наложим нашия стил на игра и така да опитаме да спечелим двубоя. Определено смятам, че заслужавахме да имаме повече от 1 точка. Пропуснахме шансове в Швейцария и Кипър да вземем нашето. Отчитаме, че това бяха грешки, които ни попречиха да вземем повече точки и да бъдем по-убедени в това, че ще излезем от групата", коментира още Здравков и продължи:

"Трите точки ще са един бонус към нашето временно класиране. Шансовете не са толкова големи и ще трябва да чакаме грешка и на Цюрих, и да търсим победи в следващите двубои, за да можем да продължим напред. Ако отборът на Байер Леверкузен е случайно име във футбола, не съм съгласен. Това е клуб в традиции във футбола. Нашият тим в нито един двубой не игра лошо, просто не можахме да спечелим точки. Нашият отбор играеше добре, просто нямаше късмета да победи, да отбележи повече голове от противника."

"Опитът на играчите, на отбора няма нищо общо с моментната ситуация. Всеки отбор може да получи психологически срив и да излезе от концентрацията в даден мач. АЕК Ларнака определено е добър отбор. Разполага с добри футболисти. Но аз смятам, че ние сме по-стойностният отбор и ако разгърнем пълния си потенциал смятам, че трябва да победим. Човек не трябва да се спъвя втори път в една и съща грешка. Не трябва да пропускаме моментите, в които можем да затворим мача", завърши наставникът на Лудогорец преди срещата утре вечер в Разград.