Треньорът на ЛАСК Линц Доминик Талхамер говори преди утрешния мач с Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа.

Антон Узунов
22 снимки

„Съобразно нашето представяне до този момент сме доволни от това как се развиват нещата. Разбира се, има някои аспекти, които искаме да подобрим, но се надяваме с влизането в тези важни двубои да го правим постоянно и естествено нашата цел утре е да вземем трите точки“, заяви Талхамер.

„Рене Ренер е в състава, но за Джеймс Холанд е все още рано да се каже. Надеждите са, че той ще бъде на линия за двубоя с Щурм Грац. В сравнение с двубоя с Манчестър Юнайтед интензивността на нашия тим бе на по-високо ниво и това ми хареса. Спринтовете, които правехме бяха много по-добри и повече на брой. Това, че пресирахме толкова добре е радващо и видях в голяма част от двубоя, че превъзхождахме противника благодарение на това. Това, което бих изпитал като по-голямо удоволствие е, че отбора се подобрява, когато притежава топката, а не само когато е в притежание на другия тим. Притежаваме играчи, които центрират добре, но има какво още да се желае особено в последната третина в нападение. Трябва да се обърне внимание на абсолютно всичко, но това става постепенно“, добави още той.

Facebook
7 снимки

„Винаги е трудно да се направи един напълно обективен анализ, непосредствено след смяната на треньора преди дадена среща. Наясно съм, че Станислав Генчев има около 20 срещи начело на Лудогорец и от анализа, който направихме след двубоя с Монтана, си взехме своите поуки. Сигурен съм, че може да има някакви рокади, но трябва да изчакаме, за да видим“, каза треньорът на ЛАСК.

„На отбора се отрази много положително завръщането на контузените играчи. Това се вижда от статистиката. Като се погледне цялостно качеството, което допринасят те се вижда, че имаме повече опции за ротация и дълбочина в отбора. Вижда се колко добре пресираме и мога само да се радвам, че опциите ми във състава се увеличават“, заяви Талхамер.

„Персонално Лудогорец не може да се промени изключително много след треньорската смяна, защото е трудно за един ден да се направят радикални анализи. Истината е, че ние трябва да се концентрираме върху това как ще играем с и без топка. Трябва да се настроим така за играта, че може да има малки козметични промени в тима на Лудогорец. Но като цяло съставът им е същия и тяхната игра едва ли ще се различава много от това, което е познато“, добави още той.