„Лудогорец е отбор с голямо индивидуално качество, организация и агресия, но разбира се и те имат своите слабости, както всеки друг отбор. Надявам се, че ще се възползваме максимално от тях“, обяви треньорът на Мура Анте Шимунджа преди днешния сблъсък с „орлите“.

„Да ги сравня с Шкендия? Тук говорим за напълно различен тип играчи, ДНК-то на отбора е съвсем различно. Единствената прилика с Шкендия, която виждам, е, че и двата отбора са много опитни. Фактът, че най-младият играч в Лудогорец е на 24 години, говори много. Изключително опитен отбор в Европа“, добави Шимунджа, който обаче явно забрави 20-годишният Доминик Янков.

Антон Узунов
36 снимки

„Поражението от Табор на старта на първенството не може да бъде забравено или изтрито. Просто трябва да извлечем положителното. Това беше ден, когато противникът прави всичко, а ние – не. Победите и пораженията са неразделна част от спорта. Ако сме по-умни срещу Лудогорец, което вярвам, ще имаме положителен резултат“, завърши специалистът.

Първия двубой от втория квалификационен кръг в Шампионската лига между словенския Мура и Лудогорец е тази вечер от 21:00 часа и ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата.