Лудогорец е единственият български отбор, който е глобен от УЕФА от началото на сезона, показва справка в сайта на евроцентралата. Шампионите са санкционирани със 7500 евро заради много картони, които са получени при гостуването на Будучност в Подгорица от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. На 19 август разградчани тръгнаха с мощно 3:1 в Черна гора, но получиха 6 жълти картона. Това надвишава минималната бройка, която е определена от УЕФА за един двубой. 

По същия параграф ЦСКА се отървал само с последно предупреждение заради епичния двубой с Базел, който класира тима в груповата фаза на Лига Европа. Там картоните са били точно един под минимума на евроцентралата за санкция.

БФС и националният селекционер Георги Дерменджиев също са санкционирани с предупреждение от евроцентралата. Причината е забавяне на началния съдийски сигнал на двубоя от Лигата на нациите с Ейре, при който националите допуснаха изравнително попадение в последните секунди. Абсолютно същото наказание е наложено и на гостите.

УЕФА има твърди правила за подобни случаи заради неустойките, които плаща, ако двубоите се забавят дори със секунди и така се губи телевизионно време./24 часа