Върджил Мисиджан е поредният голям трансфер на Лудогорец зад граница. В последните часове на летния трансферен прозорец на 31 август разградчани пласираха холандеца в Първа Бундеслига в тима на Нюрнберг. Сумата не се назовава на този етап. 

И тази сделка се сключи, въпреки че срещу холандеца се води дело за дребно хулиганство в родината му и е застрашен от влизане в затвора. През май тази година той получи присъда от четири месеца зад решетките плюс още два условно, но я обжалва. 

В новия му клуб обаче са убедени, че няма как Мисиджан да бъде лишен от свобода за случая, по който е обвинен. Срещу него дело завеед 68-годишен холандец, който твърди, че е бил набит от футболиста на паркинг в страната. Самият Мисиджан твърди, че е бил провокиран, при това с обиди на расистка основа. 

"На първа инстанция Върджил е бил представляван от служебен адвокат и затова се е стигнало до такъв изход. Не искам да влияя на делото по никакъв начин, но за мен би било направо невероятно да се стигне до ефективна присъда за подобно деяние."

"Дори бих бил много учуден, ако се стигне до присъда. Ние приемаме, че на следващата инстанция той ще бъде оправдан и ще е на разположение за нас. Пак казвам, ще е нещо уникално в правния свят да се стигне до затвор за подобно нещо. А и да не забравяме, че Мисиджан е бил обиждан на расистка основа. За нас случаят е приключен и от сряда ще го ползваме ежедневно за тренировки", заяви спортният директор на Нюрнберг Андреас Борнеман.