"Отличен резултат за Динамо Загреб, които не искаха нищо повече от победа в Разград. Класирането на плейофите не е решено и ни чака горещо завръщане на "Максимир", така хърватският сайт sportske.jutarnji.hr оцени победата на Динамо Загреб с 2:1 над Лудогорец в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. 

"Динамо вече е на прав път, този отбор има много европейски опит и шепа индивидуални качества, така че въпреки че все още не играе силно, трябва да намери път към плейофите на Шампионската лига. Ако обаче представянето му от България се повтори, опасяваме се, че небесата вече няма да са толкова благосклонни към нас и да ни опазят. 

Колкото и отборът на Загреб да можеше да вкара трети гол, играта беше предимно в полза на домакините, които, за щастие на хърватските шампиони, нямат истински завършващи играчи, което би довело до многобройни набези в наказателното поле. Във футбола обаче резултатът може да се обърне и затова отново сме в трепетно ​​очакване за реванша.

Последните мачове на Динамо и споменът за миналогодишното гостуване на Шериф породиха опасения, че Лудогорец ще бъде по-бърз, по-динамичен, по-често ще достига до "ничии топки" и това се сбъдна. Сините бяха твърде бавни в подаванията, бягаха твърде малко и се отваряха, в много ситуации играчът, който владееше топката, не виждаше решение, така че се втурваше напред само за да направи нещо.

Тъй като Дино Перич започна от първата минута с невероятни грешки, за които трябваше да запали свещ пред олтара, за да не бъде наказан, несигурността се прокрадна и кулминира в гол на Текептей при грешка на Ливакович, какъв представителен вратар, дори да го събудят в три през нощта и да го хвърлят пред вратата, може да сполучи.

Въпреки това Динамо днес все още е доста опитен отбор, който разполага с качествени индивидуалности, способни винаги, дори когато не контролират мача, да отбележат. Перич го направи много атрактивно, а когато късметът му се усмихна, както при автогола на вратаря Падт, цялата картина, особено изгледът на таблото, изглеждаше приятна, а недостатъците в представянето останаха повече или по-малко маскирани.

Лудогорец продаде Алекс Сантана и Сотириу преди мача със "сините". Динамо има предимство в резултата, играе на домакински терен в Загреб и има правото да бъде оптимист, има качество, въпреки че някои играчи са далеч от правилната форма като Иванушец и Петкович, но някои като Оршич вдигат нивото, защото този път по-голямата част от атаките минаха през него.

Анте Чачич отново води тежка битка с Лудогорец, той все още не е върнал сините на предишното европейско ниво, има проблеми с левия бек, въпреки че Любичич беше солиден през по-голямата част от мача, нападателят Дрмич не отбеляза гол. Чачич хвърли на арената сред "лъвовете" Мартин Батурина. Той има нужда от такива срещи, за да усети и да свикне с европейския ритъм на игра, всичко останало го има. Той вече беше много полезен в срещата, а какво ще предложи на феновете на загребския клуб в реванша..." написа още сайтът в коментара си за срещата.

Сръбските медии бяха по-щедри. Вестник "Телеграф" отбелязва "Загребчани вкараха 2 гола, след което устояха на невиждан натиск от страна на Лудогорец". "Футболистите на Динамо Загреб победиха Лудогорец с 2:1 като гости в първия мач от 3-ия кръг на квалификациите на Шампионската лига и така си осигуриха страхотен резултат преди реванша след седмица на "Максимир". И това наистина е страхотен резултат за "сините", въпреки че е само минималният, защото футболистите на треньора Анте Чачич "оцеляха" след такъв натиск на домакините, че е цяло чудо, че резултатът остана в тяхна полза на края.

Още в ранните етапи на мача загребчани стигнаха до 2:0 чрез Перич (6-та минута) и автогол на вратаря Падт (9-та минута), а след това с течение на времето бяха в напълно подчинено положение. След допуснатите голове Лудогорец консолидира редиците си, атакува с всички сили и вкара гол, дело на Текпетей, а това беше само началото на ураганната игра на "зелените", която на практика беше в сила до самия край.

Невероятно е какъв късмет имаха хората от Загреб. Ливакович направи чудеса на вратата, а всичко, което не улови, се озова на гредата. Футболистите на Лудогорец поразиха гредите на вратата на два пъти, през цялото време играха в тотална офанзива в половината на съперника, но без късмет да увенчаят превъзходната си игра.

Едва в самия финал атакуващият ритъм на легионерите с фланелката на българския шампион стихна, загребчани някак си поеха дъх и се прибират със солиден запас. Истинската битка тепърва предстои в Загреб.

По-добрият от този двубой ще играе срещу победителя от двубоя Бодьо Глимт – Жалгирис, пише изданието.

Труд