Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускакс не успя да скрие разочарованието си от пропуснатата отлична възможност тимът му да победи гръцкия гранд Олимпиакос в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Двубоят в Гърция завърши при резултат 1:1, но българският шампион пропусна няколко великолепни шанса, с които можеше да си осигури победата.

„Има леко разочарование след мача. Мисля, че можехме да се приберем вкъщи с по-добър резултат, но това все пак е футбол. Понякога бележиш, понякога не. В крайна сметка се получи много тактически мач, много интересен мач, който ще ни помогне да израснем. Не мисля, че трябва да се фокусираме сега върху грешките. Всичко вече се е случило. Най-важното е, че имаме по-малко от една седмица, за да се подготвим за реванша. Трябва да останем спокойни, ще анализираме мача, ще говорим и ще направим плана как да бием Олимпиакос у дома”, коментира Дамбраускас.

„Реалистичният резултат е 1:1. Този резултат се получи. Имам идеи в главата си за това как да подобрим нашата игра. В днешния мач действахме много добре, успяхме да предотвратим доста от техните атаки, бяхме доста търпеливи също, но това, което можем да променим е да вкарваме положенията си. В Европа няма толкова възможности. Днес имахме 3-4 такива, стигнахме до тях с голяма рационалност и голямо търпение. Това много ме трябва, но трябваше да вкараме поне още един гол, защото заслужавахме. В крайна сметка не винаги получаваш това, което заслужаваш”, допълни специалистът.