Шампионът на България – Лудогорец излиза срещу Ференцварош в директен дуел за продължаване към 1/16-финалите на Лига Европа. Към момента разградчани заемат второто място със 7 точки. Гостите са с една по-малко, което означава, че ще търсят обезателна победа и нищо друго срещу домакините, за да минат групата, докато за „зелените“ и равенството ще свърши работа.

Това ще бъде финалният четвърти епизод от съперничеството, което двата отбора заформиха в последните 5 месеца. Първите два през лятото бяха с щастлив край за унгарците, когато с общ резултат 5:3 отстраниха Лудогорец в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Преди 2 месеца обаче, вече в групите на втория по сила европейски клубен турнир, „орлите“ нанесоха тежко поражение насред Будапеща с 3:0 на съперниците си. Днес ще е идеалната възможност двата състава да си сверят часовниците кой в крайна сметка е по-достойният отбор през сезон 2019/2020 в Лига Европа.

Старши-треньорът на българския отбор – Станислав Генчев заяви вчера следното:

„Подготвени сме добре за утрешния мач. Това е много важен двубой, тъй като може да осмисли сезона ни. За нас ще е голям успех да се класираме за елиминациите в Лига Европа. В момента нямаме проблеми със състава. Освен Горалски, който трябва да претърпи операция, всички останали са на линия”, заяви Генчев пред “Диема Спорт”.

“Този мач е като финал, защото след него веднага ще е ясно кой продължава и кой отпада. Дано опитът ни помогне, но напрежението е по-голямо от обикновено. Победата в Унгария ни дава увереност, но сега предстои напълно нов мач, който ще се реши в рамките на 90 минути”, допълни той.

“Не се притеснявам, по-важното е футболистите да разберат добре ролите и задачите си на терена, за да можем да ликуваме след края на мача. При отстраняване на Ференцварош, бих могъл да назова полусезона като перфектен, тъй като все още нямаме загуба в първенството. Ние не сме отбор, който е свикнал да се брани и да пази резултат. Това няма да се промени и утре. Излизаме за победа”, завърши уверено наставникът.

Срещата е с начален час 22:00 часа, а мястото – „Лудогорец Арена“ в Разград.

Спора за второто място в група “H” ще можете да проследите на живо в Gong.bg.