Бившият треньор на Лудогорец - Антони Здравков, коментира днешния двубой на “орлите” с Бетис. Той призна, че ще е трудно на родния шампион в Испания, като според него най-реално е разградчани да останат трети в групата и да продължат към Лигата на конференциите.
 
 
“В Испания се играе много трудно, без значение срещу кой отбор. Подкрепата на публиката винаги е много пламенна и е от първия съдийски сигнал до последния. Играят различен футбол с много подавания и преса. На Лудогорец няма да им е никак лесно. В първенството Бетис върви добре. В последната среща отборът победи Виляреал. Силно се надявам българският отбор да покаже нужното ниво, класа и да успее да се противопостави, но ще им е трудно. Могат да поднесат още една изненада, но ще трябва и доза шанс.
 
 
Домакините ще се опитат да нанесат рано своя удар, за да могат да си решат мача. Това е много тежък съперник, според мен дори по-тежък от Рома. Победата, която „орлите“ взеха от италианците, при всички положения ще им вдъхне увереност и самочувствие. Ако един отбор излезе в Испания без самочувствие и увереност, не го чака нищо добро. В това съм сигурен на 100%. За мен тази победа над Рома беше много важна“, заяви пред "Мач Телеграф" Здравков, който бе начело на Левски при загубата с 0:2 от  Виляреал през 2009 г.
 
 
„Според мен най-реално е Лудогорец да остане трети в групата и да продължи в Лигата на конференциите. Но колкото по-нагоре, толкова по-добре. Има промяна в играта на разградчани. Смениха се много футболисти има много нови, които още не познаваме. Ще им трябва време за адаптация. Има промяна в стила на игра на Лудогорец. Когато има конкуренция в отбора и то на високо ниво, ротациите са по-лесни. 
 
 
Аз мисля, че освен в Испания, няма друга държава, в която доста отбори да играят идентичен футбол - с много подавания и движения без топка. Освобождават си пространства и притежават футболисти, които могат да преодолеят един или двама играчи с топка в краката. Играят различен футбол. За мен повечето добри футболисти играят в Испания, Англия и Германия. Дано Лудогорец да успеят да се противопоставят на Бетис“, завърши Здравков.