Изключително приемлив жребий за единствения останал български участник в евротурнирите. Лудогорец се падна в група с отбори от Германия, Швейцария и Кипър в груповата фаза на Лига Европа. 

Шампионите ще премерят сили с Байер Леверкузен, традиционно силният представител на централноевропейската алпийска страна - ФК Цюрих, както и с един от силните отбори от Острова на Афродита АЕК Ларнака. 

Тимовете са равностойни, но "орлите" можеха да се паднат срещу отбори като Севиля, Милан, Челси, Лацио и Виляреал в първа урна, Бетис, РБ Лайпциг и Айнтрахт от трета, а от четвърта дебнеха имена като Розенборг и Глазгоу Рейнджърс. 

Иначе разградчани нямат среща досега с тези отбори в Европа. Но пък са срещали представители от техните страни, без Кипър. 

Миналата година Лудогорец игра с германския Хофенхайм в групите на Лига Европа, докато сблъсъците с швейцарския Базел бяха направо регулярни в различните фази на Шампионската лига. Именно срещу този швейцарски отбор дойде и първата победа на български отбор в групите на Турнира на богатите и беше постигната именно от Лудогорец.