Лудогорец научи съперниците си за основната фаза от Лига Европа. „Орлите“ изтеглиха от първа урна тимовете на Славия Прага и Лацио, докато от втора урна се паднаха АЗ Алкмаар и Олимпик Лион.

От третата урна, в която бяха и разградчани, те изтеглиха Мидтиланд и Виктория Пилзен, а от четвърта урна „орлите“ ще се срещнат с Атлетик Библао и Андерлехт.

Със сигурност "орлите" изтеглиха от първа урна приемлив жребий, макар сред съперниците да са римляните от Лацио, но другият отбор там е Славия Прага. Във втора урна хората от Разград изтеглиха тежка визита на френския гранд Олимпик Лион, но пък ще приемат нидерландския АЗ Алкмаар.

От трета урна "орлите" дръпнаха датския Мидтиланд, с който имат стари сметки за уреждане, а тимът също така ще гостува нв чешкия Виктория Пилзен. Сред четвъртите поставени тимове обаче разградчани навярно изтеглиха най-неприятния, а именно Атлетик Билбао. Добрата вест за "орлите" е, че те ще са домакини срещу баския клуб.

Последният отбор срещу който ще се изправи Лудогорец е Андерлехт в Брюксел, срещу които играха преди близо две години, а българският шампион загуби в плейофните мачове от брюкселския тим. УЕФА ще оповести официалната програма за дати и часове през уикенда, когато вече на "Хювефарма Арена" ще започнат да се готвят трескаво за поредните европейски битки.

Ето програмата на Лудогорец за основната фаза на Лига Европа:

Лудогорец - Славия Прага 

Лацио - Лудогорец

Олимпик Лион - Лудогорец

Лудогорец - АЗ Алкмаар 

Лудогорец - Мидтиланд 

Виктория Пилзен - Лудогорец

Лудогорец - Атлетик Билбао 

Андерлехт - Лудогорец