За разлика от първия квалификационен кръг в Шампионската лига, българският шампион Лудогорец изтегли доста по-приемлив жребий за втората фаза на надпреварата. Ако стигнат до нея, разградчани ще се изправят срещу победителя от мача между шампионите на Люксембург и Малта - Дюделанж и Валета. 

За да стигнат до там обаче, "орлите" ще имат много тежко препятствие в първия рунд, където срещат унгарския гранд Ференцварош. При положителна развръзка срещу коравия съперник, вече идват битките с Дюделанж или Валета, които ще се състоят вече на 23/24 юли и 30/31 юли. Лудогорец ще е гост в първия мач. 

От двойката за втория квалификационен кръг големият фаворит изглежда тимът на Дюделанж. В този тим играе българският младежки национал Едисон Йорданов, а миналата година игра в груповата фаза на Лига Европа и предизвика истински фурор с представянето си. 

Ако не се стигне до някаква изненада и Лудогорец и Дюделанж се срещнат на второто стъпало от пресявките, те ще имат стари сметки за уреждане. Те вече се срещнаха в квалификациите на турнира през 2014 г., когато българите надделяха с 4:0 в първия мач и на реванша допуснаха равенство 1:1. 

Впоследствие родният шампион отстрани още сръбския Партизан и румънския Стяуа след невероятна драма и стигна за първи път в историята си в груповата фаза на Шампионската лига, където се изправи срещу Ливърпул, Пари Сен Жермен и Базел и завърши с актив от 4 точки, взимайки първата победа на български тим в групите на Турнира на богатите. Това се случи срещу Базел в София.