Грандиозният провал е факт! Лудогорец сложи рано-рано точка на участието си в Европа, след като загуби и реванша срещу Милсами.

В Молдова разградчани допуснаха поражение с 1:2 и така с общ резултат 1:3 безславно и скоропостижно се сбогуваха с амбициите си за повторно участие в груповата фаза на Шампионската лига. Две поредни години Лудогорец направи великолепни резултати в евротурнирите, но на третата, напук на многомилионната си селекция и завишени амбиции, ще трябва още в средата на юли да се съсредоточи върху битките по родните терени, след като в два мача с молдовския шампион записа две загуби.

И в реванша Лудогорец показа, че е по-добрият отбор на терена, но умората през второто полувреме и множеството пропуснати възможности за гол през първото доведоха до шокиращото отпадане, което беше гарнирано с нова загуба - трета поредна за тима, воден от Бруно Рибейро.

Двубоят започна прекрасно за българския тим, който имаше надмощие над съперника и поведе в резултата в 27-ата минута след гол на Вандерсон. Минута по-късно обаче Милсами изравни чрез Андроник, а в самия край при бърза контраатака Раку сложи точка на спора с втори гол за съперника.

Още от самото начало на мача в Орхей, гостите поеха контрола над случващото се на терена, а присъствието на Марселиньо моментално се усети.

В 5-ата минута Вандерсон отправи първия изстрел към вратата на Милсами, а топката излезе в аут. Малко след това Върджил Мисиджан имаше претенции за задържане в наказателното поле, но съдията Свейн-Ерик Едвартсен остана безмълвен.

Атаките към вратата на вратаря Мицу ставаше все по-чести, а в 18-ата минута Марселиньо направи страхотен пропуск, след като бе оставен сам в наказателното поле и засече с глава центриране на Вандерсон, но изстрелът му бе избит от Мицу.

Милсами така и не успяваше да затрудни българския шампион и така закономерно се стигна до 27-ата минута, в която великолепна триходова бразилска атака на разградчани доведе до първия гол в мача. Кишада подаде хитър пас към Марселиньо, който точно пред вратаря Мицу върна назад за Вандерсон, за когото не бе проблем да реализира в оставената без своя страж врата.

Още в първата атака след подновяването на играта обаче домакините успяха да стигнат до изравняване. Кристиан Буд бе оставен да навлезе в наказателното, румънецът стреля силно, Влади Стоянов изби топката, но при добавката Георге Андроник реализира с глава.

Голът не стресна българите и те продължиха да бъдат по-активният отбор на терена. В 38-ата минута Вандерсон се отличи с непростим пропуск. Трима от Лудогорец имаха числено преимущество при контра атака, Кишада реши да комбинира с Вандерсон отдясно, бразилецът стреля от отлична позиция, но Мицу прояви блестящ рефлекс и изби.

До края на полувреме нов гол така и не падна и двата тима се оттеглиха при равенство.

Още само един гол беше нужен на Лудогорец, за да осигури класирането си за следващата фаза. Това обаче изглежда не беше достатъчна мотивация за „орлите“, които през втората част бяха доста по-слаби в сравнение с показаното през първото полувреме.

Играчите на Лудогорец сякаш се измориха, но въпреки това надиграваха съперника. Головите положения обаче бяха рядкост и се изразяваха в изстрели към вратата, които обаче не затрудняваха стража на домакините. Влезлите в игра Лукоки и Чунчуков също не успяха да променят съществено играта на своя отбор.

В 72-ата минута задачата на „орлите“ се улесни допълнително, след като капитанът на съперника Андрей Кожокари получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.Натискът на гостите се засили още повече, но отново без да носи сериозни голови положения. В 83-ата минута Марселиньо бе съборен в наказателното поле и имаше претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Домакините опитваха максимално много да бавят играта, а в 89-ата минута сложиха точка в спора с бърза контра атака, при която Петру Раку бе изведен очи в очи с Влади Стоянов и успя да реализира за крайното 2:1, с което бе сложен и край на надеждите на разградчани.

Милсами - Лудогорец 2:1

0:1 Вандерсон 27'

1:1 Георге Андроник 28'

2:1 Петру Раку 89'

Милсами: Раду Мицу, Юлиан Ерхан, Адил Раили, Овие Шедрак, Денис Расулов, Андрей Кожокари, Карло Белак, Александру Антонюк (76' Йевхен Заричнюк), Георге Андроник (76' Вадим Болохан), Патраш, Кристиан Буд (87' Петру Раку)

Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Александър Александров, Браян Ангуло, Светослав Дяков, Андрей Препелица (63' Джоди Лукоки), Вандерсон, Марселиньо, Върджил Мисиждан, Жуниор Кишада (Цветелин Чунчуков).