Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква трудни битки с Левски на полуфиналите за Купата на България. Той е на мнение, че това са мачовете, които ще решат сезона на "сините" и затова мачовете са много важни и за двата тима.

Старши треньорът на разградчани говори специално за Гонг малко след като научи съперника на тима си за предпоследната фаза на надпреварата. 

"Аз го казах, че имам определен респект и към трите отбора, защото знам, че Купата остава изход към Европа. Това са два мача, които ще бъдат много трудни, но ще ги изиграем така, както се прави в турнирни битки." 

"Знам, че това им е единственият шанс да играят в Европа, този мач ще им покрие годината. Но и за нас също е важна тази битка, затова щше излезем с респект. Искам да се играе добър футбол. Наясно съм, че "Герена" ще е пълен за реванша, но ние сме свикнали да играем пред такива трибуни." 

"За мен няма значение съперникът, във всички случаи трябва да се играе организирано и умно. Левски е добър отбор и ще направи всичко възможно да спечелят, защото им е важно." 

"Мисля, че няма да имаме проблем функционално и психологически с тези мачове с Левски и преди това с ЦСКА за първенството, защото това са добри отбори и ние ще бъдем крайно мотивирани, макар че ще се проведат през три-четири дни", сподели Дерменджиев. 

До битките с Левски "орлите" стигнаха след погром над Литекс с 5:0 в сряда. Според Дерменджиев, този резултат е бил необходим на отбора му, за да могат играчите му пак да покажат качествата си.

"Имахме нужда от победата над Литекс, защото много хора се опитаха да влизат в съблекалнята и да се получат някои нездравословни състояния за самия отбор, но аз бях убеден в качествата на момчетата. Просто ни трябваше момент, в който да покажем силата си", сподели Дерменджиев. 

Накрая той говори и за трудния старт на Лудогорец на пролетния дял. Според него, играчите му вече показват необходимите резултати като колектив и себераздаване.

"Отборът мога да го разделя така, че е физически добре подготвен, но психологически бях притеснен за състоянието им преди началото. Първият мач с Берое за Купата и след това с Литекс за първенството, атмосферните условия и самата нагласа на футболистите към първенството влияеха." 

"Но те са опитни играчи и аз съм доволен, че те рано разбраха как трябва да подходят. Но това трябва да е нивото като себераздаване и колектив", завърши наставникът на шампионите.