Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна, че отборът е под напрежение, тъй като изостава в резултата от Берое, но изрази увереност, че шампионите ще продължат в турнира за Купата на България. Дерменджиев даде интервю за Гонг няколко дни преди домакинството срещу старозагорци.

„Предстои ни един труден мач. Очаквам голямо тактическо надиграване. Ние ще бъдем крайни победители. Работим непрекъснато и постоянно. Каквото има да се отстранява го отстраняваме. Футболистите не са машини и хора. Анализирахме всичко от първия мач. Играчите го разбират и го знаят. Обстановката е спокойна. Ние сме под напрежение, защото имаме да играем реванш, който губим, но това е професия на всички и трябва да се справим“, заяви Дерменджиев.

Наставникът призна, че все още не е ясно участието на Дяков и Безяк в мача, а Ангуло и Хамза все още изостават от другите си съотборници, тъй като не водиха пълноценна подготовка с отбора. „До последния момент ще разберем дали Дяков и Безяк ще играят. Независимо от подготовката на даден футболист винаги може да получи контузия. На нас се случиха две контузии за едно полувреме. Трябва да се съобразим с тези обстоятелства. Хамза и Ангуло все още има какво да наваксват“, каза треньорът на шампионите.

Той коментира и церемонията Футболист на годината, на която той и негови футболисти обраха наградите. „Заслужено и очаквано получихме наградите. Всички, които бяхме наградени ще съберем отбора и служителите на клуба, за да бъдем заедно“, каза Дерменджиев.

„Ние работим по план и се надявам за първия шампионатен мач да сме сме във върхова форма. Играем равномерно и за купа, и за шампионата. Имаме още 90 минути да изиграем за Купата. Вероятно Кирил Домусчиев ще говори с играчите. Той е собственик и той решава кога и дали да говори с играчите.

За ЦСКА ще мислим, когато му дойде времето“, каза още специалистът.

Мачът Лудогорец - Берое можете да гледате директно по Diema Sport и Gong Play, а развитието на срещата можете да следите чрез Gong.bg и Дарик радио.