Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви след трудната победа в турнира за Купата на България срещу Оборище Панагюрище, че тимът му е бил изключително затруднен от терена, на който се игра мачът.

„Неочаквано трудна победа. Просто направихме една грешка при гола. Иначе играта беше в наше владение. Разбира се, дадох почивка на почти целия основен състав. Видяхте, че изтървахме и много положения. На такъв труден и тежък терен, преимуществото, което имаме се губи. Целта обаче беше да спечелим и да продължим. Това бе важното“, коментира Херо.

„С този гол, който допуснахме, трябваше да положим повече усилия, за да решим мача. На този терен едва ли човек може да си прави изводи за играчите, които днес взеха участие. На показ излизат други фактори като мотивация, борба, така че не мога да си правя генерални изводи за качествата на нашите футболисти“, продължи специалистът.

„Теренът страшно много ни затрудни, но за нас беше важно да спечелим с минимум усилия и с по-малко основни футболисти. Форстър все още не е готов физически, трябва му време. Не е играл, проблеми има с динамиката и скоростта. Червеният картон, който получихме, според мен не е картон. Имаше бутане на футболиста. Не всяко падане на терена не е симулация. Ако няма дузпа окей, но абсурд да бъде симулация. Исках от съдията да ми обясни ситуацията, той каза, че е видял симулация, но според мен нямаше“, коментира още Димитър Димитров.