Лудогорец победи Царско село с 2:1 като гост в мач от 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Чибота откри резултата в 33-ата минута, а Анисе добави нов гол в добавеното време на първата част. В 59-ата минута Дилан Мартенс напредна добре и стреля към вратата на Илиев, а топката се озова в мрежата, за да намали резултата. Бранителят на шампионите Антон Недялков получи неприятна травма през първата част.

Антон Узунов
39 снимки

Лудогорец стартира активно срещата и още в 3-ата минута Чибота опита опасен удар, но Марков застана на пътя на топката, която излезе в корнер. След изпълнението домакините се справиха със ситуацията. В 9-ата минута след изпълнение на корнер от страна на Лудогорец се стигна до леко разбъркване пред вратата на Иванов, но Луис Педро се справи с положението като беше и фаулиран.

В 14-ата минута Мавис Чибота отправи топката по посока вратата на Иванов от пряк свободен удар, но вратарят на домакините се справи със ситуацията. Три минути по-късно отново той отправи опасен удар, но топката мина над вратата.

След отлична контраатака Лудогорец откри резултата. Ману отмъкна топката от Антонио Георгиев в ццентъра на терена и с отличен пас намери Мавис Чибота, който откри резултата в 33-ата минута.



Неприятна контузия получи Антон Недялков, който се сблъска със съперников играч и трябваше да бъде сменен принудително.
В добавеното време на първата част след разбъркване в наказателното поле на домакините след центриране от корнер, Анисе се разписа.



През втората част още в началните минути Царско село създаде опасна атака, но ударът та Мертенс не намери целта.

В 59-ата минута на двубоя Царско село се върна в мача, след като Дилан Мартенс напредна добре в половината на шампионите и с прецизен удар матира Илиев, за да намали резултата до 1:2. Малко по-късно Манев стреля опасно, но топката профуча покрай вратата на Илиев.


Царско село заигра доста аткивно след попадението и момчетата на Любо Пенев опитаха да стигнат до изравняването. В 81-ата минута отлична намеса на Пламен Илиев не позволи на Стефан Христов да се разпише, след като атакуващият играч на Царско село се озова очи в очи с него. Две минути по-късно удар на Нганиони мина над напречната греда.

В 86-ата минута Лука прати топката във вратата, но гол нямаше, тъй като атакуващият играч на Царско село беше в положение на засада. Две минути по-късно Стефан Христов отново изскочи на голова позиция, но беше добре блокиран от бранител. До края на двубоя домакините не съумяха да стигнат до равенството и да пратят мача в продължения, а Лудогорец е на 1/4-финал. 

Царско село - Лудогорец 1:2
голмайстори: 0:1 Чибота (33), 0:2 Анисе (45), 1:2 Мартенс (59)

Съставите на двата отбора:

Царско село: 1. Михаил Иванов, 4. Ивайло Марков, 6. Антонио Георгиев, 7. Лесли Де Са (74- 9. Стефан Христов), 14. Христо Попадийн, 20. Ален Стеванович, 22. Луис Педро, 25. Дилан Мертенс (90- 3. Мартин Кавдански), 44. Карим Роси (64- 8.Панайотис Лука), 89. Луи Нганиони, 98. Хари Денков (46 - 21. Емануил Манев)

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков (41-30. Козмин Моци), 5. Георги Терзиев, 10. Елвис Ману (62 - 95. Каули Оливейра), 12. Абел Анисе, 13. Мавис Чибота (62 - 11. Кирил Десподов), 19. Пиерос Сотириу, 21. Драгош Григоре, 22. Жордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 64. Доминик Янков (84 - 88. Вандерсон)

съдия: Никола Попов